Loading...
 Start Page
Stray Story 23: Η ιστορία του Γκίζμο
Κλίκ για μεγέθυνση
Stray Story 23: Η ιστορία του Γκίζμο
Τρίτη 12 Απρ 2016

Ήταν ένα πρωινό Πέμπτης, Ιούνιος του 2011.Η μητέρα μου είχε μια δουλειά στα Άνω Λιόσια ενώ εγώ είχα σχολείο. Μου πρότεινε να έρθω μαζί της αν ήθελα (και εννοείται πως δέχτηκα), έτσι πρωί πρωί ξεκινήσαμε με μια φίλη της μητέρας μου όλοι μαζί για Άνω Λιόσια. Όταν φτάσαμε είχε ένα χωράφι. Εκεί, κάτω από ένα πρόχειρο σπιτάκι από τούβλα ξεπετάχτηκαν 5 πανέμορφα κουτάβια. Έπειτα από μια συζήτηση που είχα με την μητέρα μου αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα από αυτά. Πάντα είχαμε ζώα στο σπίτι οπότε ξέραμε τι να κάνουμε.

Η δύσκολη στιγμή ήρθε όταν έπρεπε να διαλέξουμε ένα από αυτά (σαφώς ήθελα και τα 5). Ήταν ένα μαύρο, 2 άσπρα και 2 καφέ. Η φίλη της μητέρας μου πήρε το μαύρο το οποίο ονόμασαν Πάτρικ και ήταν το πιο αδύναμο. Το μάτι μου πήγε στο ένα από τα δύο άσπρα που ήταν το πιο ζωηρό και ενοχλούσε τα υπόλοιπα! Με πλησίασε η φίλη της μητέρας μου και μου είπε να ρίξω μια ματιά σε εκείνο το καφετί που κάθεται και με κοιτάζει από την ώρα που φτάσαμε. Ομολογώ ότι ήταν το μόνο που δεν είχα δει, το μάτι που πήγε στα υπόλοιπα που ήρθαν κατευθείαν πάνω μας. 'Οταν τον κοίταξα ερωτεύτηκα! Καθόμουν και τον παρατηρούσα-ήμουν βέβαιη ότι αυτό είναι δικό μου. Επί 5 λεπτά δεν πήρε το βλέμμα του από πάνω μου, με κοιτούσε στα μάτια λες και ήξερε (σας τα γράφω και συγκινούμε-κλασσικά). Τον πήρα αγκαλιά και φύγαμε! Τον έβγαλα Γκίζμο! Ήταν ο καλύτερος μου φίλος από την πρώτη στιγμή. Ήταν συνεργάσιμος, πανέξυπνος και πάντα δίπλα μου, στις βόλτες, όταν στεναχωριέμαι είναι εκείνος που μου θα σκουπίσει τα δάκρυα μου, εκείνος που θα τρέξει πάνω μου όταν σχολάω και θα κάνει λες και έχει να με δει μήνες, είναι εκείνος που με κοιτάει στα μάτια και το εννοεί! 

Λίγα λόγια για εκείνον, τον χαρακτήρα του δηλαδή και την καθημερινότητα του θα ήθελα να τα πω και ελπίζω να μην σας έχω κουράσει! Με τον Γκίζμο είμαι καθημερινά, το βράδια μοιραζόμαστε όχι απλά το κρεβάτι αλλά το ίδιο μαξιλάρι, έχω συνηθίσει την αναπνοή του στο πρόσωπο μου! Βγαίνει βόλτα 2 φορές την ημέρα όπου εκτονώνεται και παίζει με άλλα σκυλιά κάνωντας όντως σαν τα Gremlins (οπότε δεν είναι τυχαίο το όνομα του)! Η μεγάλη του αγάπη είναι τα λούτρινα παιχνίδια (δεν τα βαριέται ποτέ) ενώ υπερλατρεύει το νερό (ιδιαίτερα το θαλασσινό)! Όπου βρει θάλασσα ή λίμνη δεν μαζεύεται με τίποτα! Τα καλοκαίρια πηγαίνουμε στο εξοχικό, είναι ο παράδεισος του! Τρέχει στην αυλή και κάνει τον "φύλακα" (ίσως δεν έχει συνηδητοποιήσει το μέγεθος του!), ενώ πηγαίνουμε παρέα με μαγειρεμένο φαγητό και κονσέρβες και ταϊζουμε αδέσποτα! Μέχρι στιγμής η εκπαίδευση του πηγαίνει εξαιρετικά και δείχνει πρόθυμος να μάθει κάθε φορά νέα πράγματα, ήδη γνωρίζει πάνω από 40 λέξεις/εντολές και με κάνει περήφανη κάθε μέρα! 
Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που τον έχω και δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα ήταν οι ζωές μας αν ο ένας δεν είχε τον άλλον.
Αυτό που έχω να πω σε όσους θέλουνε τα κάνουν έναν σκύλο μέλος της οικογένειας τους να υιοθετήσουν τον αδέσποτο σκύλο που ζει στην γειτονιά τους ή εκείνον που θα τους κλέψει την καρδιά από κάποια φιλοζωική ή αγγελία. Δεν έχει σημασία η ράτσα, το μέγεθος, το φύλο, η ηλικία ή το χρώμα, σημασία έχει ότι θα σώσεις μια ψυχή που θα σε ευγνωμονεί για πάντα! 
Δέσποινα & Γκίζμο
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2023 Dogs' Voice