Loading...
 Start Page
Η Κανέλλα και η Μάγκυ ήταν σκυλιά προορισμένα για μένα...
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 26 Ιαν 2016

Ένα μάτσο κόκκαλα, υποσιτισμένη, σε πολύ άσχημη κατάσταση...Με ένα σκοινί να κοντεύει να της κόψει το λαιμό, έχοντας χάσει το ένα της μάτι από ανθρώπινο χέρι φυσικά και με ένα μωρό κουτάβι...Τα είχαν εγκαταλείψει, δε χρειαζεται να μπω σε περισσότερες λεπτομέριες. Κάπως έτσι γνώρισα την Κανέλλα και τη Μάγκυ το Δεκέμβριο του 2015 στη Μαλακάσα.
Ο καιρός ήταν πολύ ασχημος με χιόνια, βροχές και πολύ κρυο.
Εχοντας ήδη τον Σάντος ένα γερμανικο ποιμενικό 12 χρόνων που δεν τα πηγαίνει πολύ καλά με αλλά ζώα δεν ήξερα πως να αντίδρασω και τι ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω για να τις βοηθήσω αφού δε μπορούσα να τις πάρω σπίτι μου. Ξεκίνησα με τα βασικά...φαγητό, πολύ φαγητο! Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που τους έλειπε! Σε λίγους μήνες δε θύμιζαν σε τίποτα τα σκυλιά που είχα βρει..παχυναν και ήταν πια χαρούμενα! Τα ανεστησα!

Είχε έρθει πια η ώρα να τους βρω ένα σπιτι. Από την αρχή όμως ήξερα πως αυτά τα σκυλιά έπρεπε να πάνε κάπου μαζί. Ύστερα από μια προσπάθεια υιοθεσίας της Μάγκυ (της μικρής) ή οποία απέτυχε, πλέον σιγουρευτηκα ότι δεν έπρεπε να χωριστούν για κανένα λόγο αυτά τα δύο σκυλιά..ήταν μάνα με κόρη βλέπετε!
Έκανα μεγάλο αγώνα για την Κανέλλα και τη Μάγκυ, τις αγάπησα και με αγάπησαν τόσο πολύ που δεν θα ήμουν ποτέ ευτυχισμένη αν δεν κατάφεραν να τους βρω μια καλή οικογένεια.

Οι μηνες περνουσαν ομως και το τηλεφωνο δε χτυπησε ποτε ξανα για αυτες τις δυο. Τις ταιζα καθημερινά και τους παρειχα ότι ακριβώς και στο δικό μου σκύλο. Επόμενη κίνηση, αφού και η Μάγκυ πια είχε φτάσει στην κατάλληλη ηλικια ήταν να στειρωθουν και οι δύο με τη βοήθεια του δήμου Ωρωπού και να χειρουργηθεί το ματακι της Κανελλας. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει έτσι κι αλλιώς και σκέφτηκα ότι ίσως να ήταν κ πιο εύκολο να υιοθετηθούν. Κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε κι έτσι συνέχιζαν τη ζωή στο δρόμο πάντα έξω από το σπίτι μου να περιμένουν υπομονετικά την ώρα που θα έβγαινα να τις ταισω, να τις χαιδεψω και να τις κάνω μια μεγάλη αγκαλιά.

Ενοιωθα τύψεις που ο δικός μου σκύλος ζούσε σαν βασιλιάς ενώ εκείνες κινδύνευαν στο δρόμο.
Κάπως έτσι πέρασε κοντά ένας χρόνος και τοτε ηταν που πήρα τη μεγάλη απόφαση...Η Κανέλλα και η Μάγκυ ήταν σκυλιά προορισμένα για μένα! Χώρισα το οικόπεδο του σπιτιού μου ώστε να είναι σε διαφορετικό χώρο από το Σάντος, τους έβαλα σπιτάκια, τους άνοιξα βιβλιάρια, έκαναν όλα τους τα εμβόλια, έχουν φρέσκο φαγητό και νερό, καθημερινές μεγάλες βολτες στο βουνό και το κυριότερο αγάπη! Πολύ αγάπη!!! Τις υιοθέτησα ή μάλλον με υιοθέτησαν!!!
Ένα χρόνο πριν δεν ήξερα τι θα κάνω με αυτές τις δύο...Τώρα δε ξέρω τι θα κάνω χωρις αυτές! Ειμαι ευτυχισμένη και περήφανη που τις έχω δίπλα μου, που μεγάλωσε η οικογένεια μου...γιατί εμένα τα σκυλιά μου είναι μέλη της οικογένειας μου!!!

Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ή και δυο και θα σας δώσει τόση αγάπη που δε σας έχει δώσει άνθρωπος! Θα σας έχει ευγνωμοσύνη για μια ζωή και δε θα σας προδώσει ποτέ! Θα σας αγαπήσει περισσότερο απο τον ίδιο του τον εαυτό! Θα αποκτήσετε έναν πραγματικό φίλο!!!

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice