Loading...
 Start Page
Ο Σνούπι το σκυλάκι με το σπασμένο σαγόνι χρειάζεται την βοήθειά μας!
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 19 Οκτ 2016
Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας
-ΑΜ:33/2012
-Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός

Ο Σνούπι ήταν ένας σκύλος που κάποτε είχε οικογένεια. Μπορεί να μη φαίνεται στις φωτογραφίες, αλλά κάτω από όλη αυτή την ταλαιπωρία και το διαλυμένο πρόσωπο, κρύβεται ένα μαλλιαρό κανισάκι μόλις 7 κιλά. Το πως βρέθηκε στο δρόμο δεν το ξέρουμε, ξέρουμε όμως ότι δεν είναι πια αβοήθητος.

Ειδοποιηθήκαμε γι’αυτόν στις 09/10. «Κυκλοφορεί περίπου 2 μήνες έτσι στην περιοχή», μας είπανε, «αλλά δεν κάθεται να το πιάσουμε». Πήγαμε λοιπόν και τον είδαμε και πράγματι το σκυλάκι ήταν τρομοκρατημένο και ούτε που μας άφησε να το πλησιάσουμε.

Στην έκκληση για φιλοξενία υπήρξε ευτυχώς άμεση ανταπόκριση και έτσι οργανώσαμε μια ομάδα από εθελοντές και μετά από ώρες κυνηγητού και προσπάθειας, καταφέραμε στις 12/10 να τον πιάσουμε και να τον μεταφέρουμε στην Κτηνιατική Κλινική Λάρισας.

Ο κτηνίατρος ήταν ξεκάθαρος. Το μισό μπροστά σαγόνι ήταν σπασμένο, το άλλο μισό ήταν λειτουργικό, κι έτσι κατάφερνε να επιζήσει... τρώγοντας κατά κάποιο τρόπο από το πλάι. Μας είπε επίσης ότι είχε ξεκινήσει η νέκρωση των ιστών της περιοχής και ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει λόγω γάγγραινας. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι είχε επιπλέον μια κήλη που προήλθε από χτύπημα.

Ο Σνούπι έκανε το πρώτο του χειρουργείο την Πέμπτη 13/10.Οι κτηνίατροι Σοφία Ζωη και Δημ.Γκουγκουλης προέβησαν σε εκτοή τμήματος της κάτω γνάθου. Παράλληλα ανατάθηκε η τραυματική κοιλιοκήλη και το ζώο στειρώθηκε. Η πρόγνωση κρίνεται ικανοποιητική. Θα ακολουθήσει ακόμη ένα χειρουργείο στη γνάθο την επόμενη εβδομάδα κι από κει και πέρα η ανάρρωσή του είναι θέμα χρόνου.

Το κόστος των χειρουργείων και της νοσηλείας του Σνούπι ανέρχεται στα 550€. Όποιος θα ήθελε να συνεισφέρει μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα περιστατικά των Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας τον οποίο και διαχειρίζονται η ταμίας και η πρόεδρος της ελεγκτικης επιτροπής του σωματείου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
BIC: PIRBGRAA
ΙΒΑΝ: GR 96 0172 6060 0056 0607 6146 857
Όνομα δικαιούχων: Παλιομάρκου Ευδοξία - Μαρία Πανογεώργου
ή εναλλακτικά στο λογαριασμό μας PayPal: adespotoiaggelies@gmail.com

Επίσης μπορεί να περάσει, να δει, να ρωτήσει και να ενημερωθεί για την πορεία του στην ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Σοφίας Ζώη-Δημήτρη Γκουγκουλή, Ηρώων Πολυτεχνείου 208 στη Λάρισα.

Ο Σνούπι κυκλοφορούσε στην περιοχή της λαϊκής αγοράς Λάρισας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια μέρα πλησίασε μια καντίνα που βρισκόταν εκεί και περίμενε πεινασμένος να του δώσουν κάτι να φάει. Εκείνη την ώρα έπεσε το σάντουιτς από τα χέρια ενός πελάτη της καντίνας και ο Σνούπι έτρεξε να το πάρει. Τότε ο άγνωστος άντρας σήκωσε ένα μεταλλικό σκαμπώ και το προσγείωσε δύναμη πάνω στο ζώο, με αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς μέχρι τώρα τα στοιχεία του ανθρώπου που το έκανε δεν έχουν εντοπιστεί. Αν έχετε πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό και αν γνωρίζετε ΠΟΙΟΣ μπορεί να έκανε τέτοιο πράγμα σε αυτό το σκυλάκι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο είτε με μήνυμα στη σελίδα, είτε στο τηλέφωνο 6978909323 (κα Μαρία).

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την όποια βοήθεια και στήριξη.

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice