Loading...
 Start Page
Η Μόιρα ζητά τη βοήθειά σας
Κλίκ για μεγέθυνση
Κυριακή 08 Μάι 2016
12/05/2016
Η Μόιρα παρουσίασε ελαφρά βελτίωση, αφαιρέθηκε ο ορός και λαμβάνει πλέον τη φαρμακευτική της αγωγή από το στόμα. Παραμένει η αστάθεια άκρων και η τύφλωση αλλά μπορεί να τρώει μόνη της και δεν χρειάζεται βοήθεια κατά την ούρηση και την αφόδευση. Αυτή η εξέλιξη επέτρεψε τη μεταφορά της σε χώρο φιλοξενίας, μειώνοντας κατά πολύ το κόστος που αρχικά είχε υπολογισθεί. Είναι ακόμη υπό παρακολούθηση και ευχόμαστε μέρα με τη μέρα η κατάσταση της να βελτιώνεται και να μην χρειαστεί περαιτέρω εξειδικευμένη κτηνιατρική παρέμβαση.
Το ποσό που τελικά δαπανήθηκε είναι 250 ευρώ. Το ποσό έχει ήδη συγκεντρωθεί και ο κτηνίατρος έχει αποπληρωθεί.
Ευχαριστούμε τους φιλόζωους φίλους μας που για άλλη μια φορά έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία σε ένα σκυλάκι που γνώρισε το κακό πρόσωπο των ανθρώπων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κτηνίατρο κ. Ταπέ Δημήτριο για την άμεση ανταπόκριση και τη φροντίδα της μικρής Μόιρας.
Τέλος ευχαριστούμε την κυρία Αναστασία που δεν αδιαφόρησε, φρόντισε να βρεθεί κτηνίατρος και να λάβει η μικρή την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, συνέβαλε στην αποπληρωμή του χρέους και προσφέρει στη Μόιρα τη φιλοξενία και τη φροντίδα που χρειάζεται έως ότου, όπως όλοι ευχόμαστε, σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ευχόμαστε κι άλλοι φιλόζωοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα "έμπρακτης φιλοζωίας" της κυρίας Αναστασίας.
Στέλνουμε όλοι τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση της Μόιρας.
~~~~~~~~~~~~~~~
09/05/2016
Την ημέρα του Πάσχα κάποιος κύριος που οδηγούσε φορτηγάκι, σταμάτησε μπροστά σε ένα κάδο σκουπιδιών σε μια γειτονιά της Λάρισας. Οι περίοικοι σήκωσαν παραξενεμένοι το βλέμμα και τον παρατήρησαν. «Τι θέλει ένα φορτηγάκι εδώ τέτοια μέρα;»
Ο κύριος άνοιξε την πόρτα του οχήματος, έβγαλε από μέσα ένα μικρό σκυλάκι, άνοιξε τον κάδο και το πέταξε μέσα. Στη συνέχεια έβαλε μπρος το φορτηγάκι κι εξαφανίστηκε.
Οι άνθρωποι που παρακολούθησαν το περιστατικό κοιτάχτηκαν απορημένοι. «Πήγαινε να κοιτάξεις», είπε στην κυρία Αναστασία ο πατέρας της, «κάτι δεν πάει καλά».
Και η κυρία Αναστασία πήγε στον κάδο και τον άνοιξε και με φρίκη διαπίστωσε ότι το άτυχο ζώο που εκείνος πέταξε στα σκουπίδια, ήταν ακόμη ζωντανό. Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι. Το έβγαλαν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα μικρό -ταλαιπωρημένο από χτυπήματα- κοριτσάκι. Λόγω της ημέρας έκαναν ένα τεράστιο αγώνα να βρούνε ανοιχτό κτηνιατρείο και τελικά ανταποκρίθηκε ο κύριος Ταπές Δημήτριος, στο κτηνιατρείο του οποίου μεταφέρθηκε η σκυλίτσα και από τότε νοσηλεύεται.
H μικρή Μόιρα φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, βλάβη στον ένα οφθαλμό -που ακόμη δεν ξέρουμε αν θα βελτιωθεί- και πληγές στο σώμα της (οι οποίες προκλήθηκαν τουλάχιστον 3 μέρες πριν μεταφερθεί το ζώο στο κτηνιατρείο, οι οποίες ήταν επιμολυσμένες με σκουλήκια).
Η άτυχη Μόιρα φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο κτηνιατρείο και λαμβάνει ενδοφλέβια και από το στόμα αγωγή. Παρουσιάζει σημεία βελτίωσης, μείωση του εγκεφαλικού οιδήματος, περιορισμό των μολύνσεων στα τραύματα και έχει ακόμη αστάθεια στήριξης.
Το συνολικό κόστος της περίθαλψης της είναι 700 ευρώ και περιλαμβάνει υπέρηχο, ακτινογραφίες, φαρμακευτική αγωγή, καθημερινό καθαρισμό τραυμάτων και φιλοξενία.
Παρακαλούμε βοηθήστε μας να αποπληρώσουμε το κόστος της περίθαλψης! Η κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη και σωτήρια για τη μικρή Μόιρα!
Όποιος θα ήθελε να συνεισφέρει, μπορεί να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί στον τραπεζικό μας λογαριασμό -που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα περιστατικά μας- με όνομα δικαιούχου την Ταμία και την Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου μας.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία είτε με μήνυμα είτε στο τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα)
Τράπεζα Πειραιώς 5606-076146-857
ΙΒΑΝ:GR 96 0172 6060 0056 0607 6146 857
(Παλιομάρκου Ευδοξία - Μαρία Πανογεώργου)
E-mail: adespotoiethelontes@gmail.com
Η Μόιρα είναι 5 μηνών, ελληνικός ποιμενικός και ζητά τη βοήθεια όλων σας για να μπορέσει να επανέλθει μετά από αυτά που πέρασε στα χέρια του κυρίου που την πέταξε στα σκουπίδια.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
***Παρακαλούμε, αν μπορείτε να προσφέρετε φιλοξενία για τη μικρή, μετά από αυτό το πρώτο κρίσιμο χρονικό διάστημα, καλέστε στο 6978121020 ή στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας. Σας ευχαριστούμε.***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Όσοι συμβάλλατε στη συγκέντρωσή του ποσού, παρακαλώ αποστείλατε στο mail του σωματείου ονοματεπώνυμο και διεύθυνση για να ταχυδρομηθεί η απόδειξη της δωρεάς.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ της Μόιρας μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1049573968441250.1073742472.345422258856428&type=3

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice