Loading...
 Start Page
Η ιστορία της Λάρας
Κλίκ για μεγέθυνση
Παρασκευή 05 Ιαν 2018
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!..

Η Λάρα ήρθε στην αγκαλιά του ΖΩ.ΣΥ.ΠΕ. από ένα κτήμα στο Συκούριο Λάρισας.
Ήταν ένα ζώο ξεχασμένο και ξεγραμμένο από όλους. Ένα ζώο που υπέφερε και έσβησε σιγά σιγά. Δε μπορούσαμε να την προσπεράσουμε και εννοείται πως δε μπορούσαμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα και να μην προσπαθήσουμε ακόμη και αν δεν τα κατάφερνε, εμείς είχαμε χρέος σε αυτή την ψυχούλα να προσπαθήσουμε!

Η Λάρα μεταφέρθηκε από εθελοντές μας στον Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά. Οι Κτηνίατροι μας ενημέρωσαν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά θα το παλέψουμε γιατί... η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της καθώς και εξετάσεις.

Αναλυτικά:
Η Λάρα είχε τεράστια διόγκωση-καρκινικούς όγκους σε 2 μαστούς καθώς και πυομήτρα.
Τα λευκά της ήταν αυξημένα (52.000) ενώ αυξημένες ήταν και οι τιμές των νεφρών της.
Επίσης της έγινε υπέρυχος κοιλίας ενώ υποχρεωτικά έπρεπε να μπει σε οροθεραπεία για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της.
Η Λάρα παρέμεινε στο Κτηνιατρείο για νοσηλεία όπου έγινε ένα χειρουργείο για αφαίρεση μήτρας και μαστεκτομή και ακόμη ένα χειρουργείο για αποκατάσταση δέρματος (πλαστική) στους μαστούς όπου και πραγματοποιήθηκε άλλος ένας υπέρηχος.

Η μαχήτρια μας, Λάρα, όχι μόνο έβγαλε εις πέρας δύο πολύ δύσκολα χειρουργεία αλλά πλέον είναι άλλο σκυλί, χαρούμενη, ευδιάθετη, ζωηρή και γεμάτη ζωντάνια πάρα την ηλικία της (υπολογίζουμε 10-12 ετών). Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και αναζητά ένα σπίτι να ζήσει χαρούμενη και ευτυχισμένη όσα χρόνια της μένουν μαζί με μία οικογένεια!

Πλέον ακολουθεί αγωγή για Ερλίχεια (1/1600), νεφρά και Κρεατινίνη και τρέφεται με ειδική τροφή K/D για τα νεφρά της (ξηρά τροφή/κονσέρβα).

Όσον αφορά το χρέος που οφείλουμε στο Κτηνιατρείο για το συγκεκριμένο περιστατικό ανέρχεται στα 630 ευρώ και όπως γνωρίζεται ο Σύλλογος μας απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές που συντηρούν ένα καταφύγιο με όλα τα έκτακτα περιστατικά ζώων με μόνους πόρους εσάς που μας στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια! Για άλλη μία φορά λοιπόν βασιζόμαστε σε εσάς!
Ακόμη και 5 ευρώ είναι μια σημαντική βοήθεια για να συμπληρωθεί το πόσο που οφείλουμε για τη Λάρα μας! Η βοήθεια σας είναι πολύ σημαντική! Όποιος μπορεί να βοηθήσει καταθέτοντας το οποιοδήποτε πόσο στον λογαριασμό του Κτηνιατρικού Κέντρου Πειραιά (με την αιτιολογία "ΖΩ.ΣΥ.ΠΕ.-Λάρα") μπορεί να μας ενημερώσει για να του στείλουμε τον λογαριασμό. Επίσης μεγάλη βοήθεια είναι και το να μας προσφέρει κάποιος την ειδική τροφή που θα πρέπει να τρώει πλέον εφόρου ζωής, είναι κλινική τροφή K/D για νεφροπαθή σκυλάκια και υπάρχει σε μορφή ξηράς τροφής και κονσέρβας. Σας έχουμε ανάγκη!

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμη μία φορά όλη την ομάδα Κτηνιάτρων του Κτηνιατρικού Κέντρου Πειραιά που φρόντισαν ιδιαιτέρως την κούκλα μας και πίστεψαν σε εκείνη, την κοίταξαν στα μάτια και την ψυχή και της είπαν πως θα τα καταφέρουμε! Χωρίς εκείνους η Λάρα μας δεν θα τα είχε καταφέρει! Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice