Loading...
 Start Page
Dogs' Voice και Zω.Ε.Σ. στο camp προσφύγων του Λαυρίου
Κλίκ για μεγέθυνση
Δευτέρα 25 Ιούν 2018

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, το Danish Refugee Council προσκάλεσε το Dogs' Voice για να πραγματοποιήσει ενημέρωση για τα δικαίωματα των ζώων σε ομάδα προσφύγων που διαμένει στο camp του Λαυρίου. 

Μαζί με τον συνεργάτη μας ΖωΕΣ, επισκεφθήκαμε το camp και ενημερώσαμε τους πρόσφυγες για τα δικαιώματα των ζώων σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα αδέσποτα ζώα του camp και πώς μπορούν στον ελεύθερο χρόνο που έχουν να μεριμνούν ώστε να υπάρχει πάντα λίγο φρέσκο, καθαρό νερό για εκείνα.

Αντιμετωπίσαμε προκαταλήψεις όπως ότι τα αδέσποτα ζώα είναι άρρωστα με αρρώστιες μεταδοτικές στον άνθρωπο, ότι είναι επιθετικά και ότι η επαφή μαζί τους ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Κανείς δεν ήθελε να κάνει κακό σε κάποιο ζώο οι περισσότεροι όμως φοβούνταν ότι θα κολλήσουν κάτι αν τα πιάσουν. 

Αφού συζητήσαμε για τις προκαταλήψεις αυτές μαζί τους και απαντήσαμε στα ερωτήματα τους, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση απέναντι στα αδέσποτα ζώα και στο πόσο αφιλόξενη μπορεί να είναι μια πόλη και για εκείνα. 

Στο ακροατήριο ήταν παιδιά 4 χρονών αλλά και ενήλικες άνω των 65 ετών. 

Στα καλά νέα, θα στείλουμε στο camp ξηρά τροφή για γάτες και ειδικά δοχεία για νερό και η δράση αυτή θα επαναληφθεί από τους ανθρώπους που εργάζονται στο camp οι οποίοι θα δημιουργήσουν τις πρώτες ομάδες σίτισης αδέσποτων ζώων!

 

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice