Loading...
 Start Page
#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης
Κλίκ για μεγέθυνση
#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης#arts4cats η νέα δράση του Dogs' Voice που δωρίζει γατο-σπιτάκια έργα τέχνης
Κυριακή 06 Σεπ 2020
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από νέους διαφορετικούς ανθρώπους που ενώνονται μαζί για έναν σκοπό με σεβασμό και διάθεση προσφοράς. 

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ανακοινώσουμε σήμερα την επίσημη συνεργασία του Dogs' Voice με τον Δήμο Αθηναίων μέσα από τα εγκαίνια του project μας #arts4cats το οποίο υλοποιείται με το Selina Athens ως μέρος του προγράμματος Selina Gives Back. 

Τι είναι το #arts4cats;

Η ιδέα είναι απλή: προμηθευόμαστε ξύλινα σπιτάκια για γάτες που λειτουργούν ως καμβάς στον οποίο καλλιτέχνες της πόλης μας θα φιλοτεχνούν τα έργα τους. Κάθε σπιτάκι δωρίζεται στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο για να προσφέρει καταφύγιο σε αδέσποτες γάτες. Στόχος μας ειναι μεχρι το τελος του 2021 να έχουμε δωρίσει 1000 σπιτάκια ώστε καθε αδεσποτη γάτα της Αθήνας να εχει πρόσβαση σε ενα ζεστό σπιτάκι φτιαγμένο με αγαπη. Τα σπιτάκια θα τελούν υπό την προστασία του Δήμου! 

Ποιοι το υλοποιούν: Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs' Voice σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Selina Theatrou Athens το οποίο φιλοξενεί τη δράση κάθε μήνα και την προωθεί μέσα από το δικό του community καλλιτεχνών! Επιλέξαμε το Selina γιατί είναι ένα σημείο συνάντησης των πιο δημιουργικών ανθρώπων της πόλης αλλά περισσότερο γιατί είναι ένα πραγματικά φιλόζωο ξενοδοχείο που ήρθε στην πόλη για να προσφέρει!

Που δωρίζονται τα σπιτάκια: Στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να γεμίσει η πόλη μας με έργα τέχνης που καλλιεργούν φιλοζωική παιδεία και να εμπνεύσουν κατοίκους και επισκέπτες να δουν τα αδέσποτα ως κομμάτι της ζωής μας μέσα στην πόλη το οποίο έχει δικαιώματα και πάνω απ' όλα αξίζει σεβασμό και φροντίδα.
* Το project θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους τη νέα χρονιά. 

Κάθε πότε θα γίνονται οι δράσεις: Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στον υπέροχο χώρο του Selina Athens στην πλατεία Θεάτρου. Θα βγάζουμε ανακοίνωση και ειδική φόρμα συμμετοχής κάθε φορά. 

Ποιοι συμμετέχουν: Καλλιτέχνες, γραφίστες, ερασιτέχνες, ξυλουργοί και όσοι νιώθουν ότι θα ήθελαν να βάλουν τη δική τους πινελιά και πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο. Η δράση γίνεται σε μεγάλο εξωτερικό χώρο όμως λόγω των μέτρων ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 20 άτομα. 

Γιατί είναι σημαντικό: Καταρχάς γιατί προσφέρεται εξοπλισμός για τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Κατά τη γνώμη μας ο αντίκτυπος αυτής της δράσης αφορά περισσότερο στη σύνδεση των ανθρώπων που συμμετέχουν είτε ως δημιουργοί είτε ως θεατές με την κουλτούρα για τη θέση των ζώων σε μια σύγχρονη πόλη. Οι νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης για τα αδέσποτα ζώα και κάθε ένας από εμάς ευαισθητοποιείται μέσα από την τέχνη και την προσφορά να σκεφτεί ότι τα ζώα αξίζουν το σεβασμό και την φροντίδα μας.

Πού τοποθετούνται; Ο Δήμος αναλαμβάνει να τα τοποθετήσει σε σημεία προστατευμένα σε γατοαποικίες στις οποίες φροντίζονται αρκετές γάτες μέσα στην πόλη. Η πρόσοψη του γατόσπιτου ενισχύεται εσωτερικά με plexiglass στο οποίο υπάρχει μικρότερο άνοιγμα έτσι ώστε κάθε γάτα να είναι ασφαλής από σκύλους. Στο εσωτερικό τοποθετούνται μαξιλάρι και κουβέρτα. Τα σπιτάκια θα τοποθετηθούν με μηχανισμό σταθερής υποστήριξης και σε κατάλληλα σημεία ώστε προστατεύονται από τη βροχή και το νερό.

Πώς μπορώ να βοηθήσω; Με τη συμμετοχή, την κοινοποίηση της δράσης και τη δωρεά υλικών (μπογιές, πινέλα, ξύλα, μαξιλαράκια, κουβερτούλες, plexiglass). 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη δημιουργική ομάδα που συμμετείχε στην πρώτη δράση του Σεπτεμβρίου. Θα γράψουμε τα instagram account τους για να τους βρείτε, να τους ακολουθήσετε και να δείτε τα υπέροχα πράγματα που δημιουργούν! Είναι οι: 
@alexkavdas @marryretsina @foxy_lady11 @ladypapayacom @n.efelia @geocho @king_kills_queen @blackswatchtravels @crispantelidis @gregorymasouras @manbill8 @yabatravellers @tourta

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων Σεραφίνα Αβραμίδου που ήρθε στη δράση μας, ευχαρίστησε τους δημιουργούς και δεσμέυτηκε ότι θα θέσει τα σπιτάκια που δωρίσθηκαν και θα δωρισθούν στο μέλλον υπό την προστασία του Δήμου!
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2023 Dogs' Voice