Loading...
 Start Page
Ψηφίζεται σήμερα ύποπτη τροπολογία για τα αδέσποτα, καταδικάζουν οι ομοσπονδίες
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 07 Φεβ 2018

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που αφορά στα αδέσποτα ζώα και προβλέπει «εγκατάστασης και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας». Αμφότερες οι φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας ΠΦΟ και ΠΦΠΟ εξέδωσαν καταδικαστικές έκτακτες ανακοινώσεις. 

Συγκεκριμένα:

1. Το κοινό δελτίο τύπου που υπογράφουν οι ΠΦΟ και η Animal Action με ημερομηνία 07.02.2018 αναγράφει:

Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν «την περίθαλψη και
μείωση των αδέσποτων ζώων», που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμα περιμένουμε να τεθεί σε
διαβούλευση.
Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν
τέσσερεις Υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο Σχέδιο Νόμου (30 ώρες πριν τη
συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα «εγκατάστασης και λειτουργίας
κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό
της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την
προστασία της δημόσιας υγείας». Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο
Υπουργό κ. Ι. ΤΣΙΡΩΝΗ, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε «παράνομη
μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».
Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι «κέντρα περίθαλψης»
και «κέντρα διαμονής» αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με
την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο.
Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του «Διαδημοτικού
Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων» (ΔΙΚΕΠΑΖ). Όλα αυτά, με ταυτόχρονη
υποβάθμιση της δασικής προστασίας.

"Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν «την περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων», που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμα περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση. Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερεις Υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο Σχέδιο Νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα «εγκατάστασης και λειτουργίαςκέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας». Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ι. ΤΣΙΡΩΝΗ, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε «παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι «κέντρα περίθαλψης» και «κέντρα διαμονής» αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο.Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του «Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων» (ΔΙΚΕΠΑΖ). Όλα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας."

2. Το έκτακτο δελτίο της ΠΦΠΟ με ημερομηνία 07.02.2018 αναγράφει:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ/ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

"Ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που υπογράφει την καταδίκη των αδεσποτων ζώων. Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα απο άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Παραθέτουμε την αιτιολογική έκθεση και ζητάμε απο τους υπογράφοντες υπουργούς κους Σταθάκη, Αποστόλου και Φάμελλο να αποσύρουν απο την αυριανή ψήφιση την συγκεκριμένη διάταξη που μας γυρίζει χρόνια πολλά πίσω. Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδεσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό να τα προστατέψουν απο τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες !!! Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα. Η καταδίκη τους. Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε , αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν: Αν συνειδητοποιούν, ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν ετει 2018 σε μια ευρωπαϊκή χώρα! Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο. Πρόκειται για μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική . Τους καλούμε να αποσύρουν αύριο την τροπολογία αυτή της ντροπής της οποίας η αιτιολογική έκθεση αναφέρεi: " Σκοπός της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων .Με τη θέσπιση της ρύθμισης αυτής επιτρέπεται σε δασικές , σε χορτολειβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας ".

Η τροπολογία αποσύρθηκε τελικά σήμερα το μεσημερι με νίκη του φιλοζωικού κινήματος.

Η ομάδα του Dogs' Voice

 

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice