Loading...
 Start Page
Τι να προσέξετε σε μια υιοθεσία
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 14 Μάρ 2018

Πήρατε τη σημαντική απόφαση και συγχαρητήρια! Πώς θα έρθετε όμως πιο κοντά στον σκύλο που θα δημιουργήσετε μια σχέση ζωής; 

1. Αποφασίστε τι σκύλο ψάχνετε: Το 80% όσων ζουν σε πόλεις θεωρούν ότι ο μικρόσωμος σκύλος είναι μονόδρομος. Αυτό είναι μύθος. Συνήθως οι μικρόσωμοι σκύλοι έχουν πολλή ενέργεια μέσα στο σπίτι ενώ οι πιο μεγαλόσωμοι αν πάνε τη βόλτα που έχουν ανάγκη ηρεμούν πιο εύκολα και προσαρμόζονται καλύτερα. Η ράτσα φυσικά δεν είναι κριτήριο ο χαρακτήρας όμως είναι. Αν έχετε παιδιά καλύτερα να υιοθετήσετε ένα κουτάβι ή έναν σκύλο ο οποίος τα πάει καλά με όλους. Αν δεν έχετε παιδιά και πάρα πολύ χρόνο στην αρχή προτιμήστε έναν ενήλικο σκύλο. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι οποιονδήποτε σκύλο και να υιοθετήσετε πρέπει να φροντίσετε να μένει σε εσωτερικό χώρο ή εστω να έχει προσβαση και σε αυτόν, να μην ειναι δεμένος και να έχετε χρόνο τουλάχιστον 1 ώρα μέσα στην ημέρα για τη βόλτα του. 

2. Κάντε την έρευνα σας: Υπάρχουν πολλές φιλοζωικές που έχουν πολύ καλή οργάνωση στις αγγελίες τους και μπορείτε εύκολα να δείτε τους σκύλους που προωθούν σε υιοθεσίες. Υπάρχουν όμως και αρκετοί ιδιώτες που βρήκαν σκύλους στο δρόμο και ψάχνουν για εκείνους το καλύτερο. Για όλους αυτούς υπάρχει το www.dogsvoice.gr που είναι το πιο αξιόπιστο εργαλείο ανεύρεσης σκύλου για υιοθεσία. Μέχρι κάποιος σκύλος να σας κάνει κλικ δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ψάξει. 

3. Διάδραση: Αφού καταλήξετε στον σκύλο που σας έχει κερδίσει προσπαθήστε να διαδράσετε λίγο μαζί του, εκεί θα καταλάβετε πραγματικά αν ειναι ο σκύλος σας! Αν υιοθετήσετε από φιλοζωική ρωτήστε τους εθελοντές για την ιστορία του, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε περισσότερα για εκείνον. Μην μένετε σε μια εικόνα. Πολλές φορές από την προσωπική επαφή μας κερδίζουν σκύλοι των οποίων τη φωτογραφία μπορεί να μην είχαμε καν προσέξει. Μιλήστε στους εθελοντές για να σας κατευθύνουν. 

4. Συνειδητή απόφαση: Τα ζώα δεν είναι παχνίδια και επιστροφές δεν γίνονται. Προετοιμαστείτε για ένα διάστημα προσαρμογής και έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι στο σπίτι σας ζει ένα νέο μέλος της οικογένειας το οποίο εσεις αποφασίσατε να εντάξετε. Αν έχετε δυσκολίες στην αρχή συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευτή αλλά σε καμία περίπτωση μην το επιστρέψετε επειδή θεωρείτε ότι δεν θα τα καταφέρετε. Οι εθελοντές μπορούν να σας κατευθύνουν σχετικά και να σας προτείνουν και εκπαιδευτές που συνεργάζονται σε πολύ καλές τιμές. 

5. Προγραμματισμός: Σκεφτείτε από τώρα πώς θα εντάξετε τον σκύλο σας στο πρόγραμμα σας. Διακοπές για παράδειγμα. Μπορείτε να τον αφήσετε κάπου αλλά μπορείτε να τις ρυθμίσετε έτσι ώστε να έρθει μαζί σας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Τα κόστη του σκύλου δεν είναι μεγάλα αν τα ρυθμίσετε με το μήνα. Με 50 ευρώ το μήνα μπορείτε να έχετε εναν χαρουμενο και υγιή σκύλο. Το microchip, ο εμβολιασμός και η στείρωση των θηλυκών είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχει κάποιος σκύλος εν έτει 2018. 

Το πιο μαγικό μέρος αυτών των "υποχρεώσεων" είναι ότι με το που θα δεθείτε με τον σκύλο σας θα γίνουν απλά ένα ακόμα όμορφο μέρος της καθημερινότητας σας και δεν θα τις σκέφτεστε καν.

Μας ρωτάνε πολλές φορές: Πώς θα τα καταφέρω; ο σκύλος θέλει χρόνο, φροντίδα. Και απαντάμε: Ναι, τα θέλει όλα αυτά αλλά θα τον αγαπήσεις τόσο που θα θες εσύ να τα δώσεις πιο πολύ από εκείνον!

 

Accelerated by:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 210 3008100

Δευτέρα έως Παρασκεύη: 10:00 - 16:00

Διεύθυνση: Πλατεία Μοναστηρακίου 

Αθήνα, ΤΚ 10562

Email: [email protected]

Newsletter

Κάνε τώρα εγγραφή και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις της μεγάλης φιλοζωικής μας κοινότητας! Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

© Copyright 2015 - 2019 Dogs' Voice