Loading...
 Start Page
Στο PawBox χωράει όλη η χαρά των μικρών μας φίλων!
Κλίκ για μεγέθυνση
Στο PawBox χωράει όλη η χαρά των μικρών μας φίλων!Στο PawBox χωράει όλη η χαρά των μικρών μας φίλων!
Δευτέρα 23 Ιαν 2017

Τη Γιώτα και το PawBox τα αγαπάμε πολύ και έχουμε αρκετούς λόγους! Το PawBox είναι πάνω από όλα μια σοβαρή προσπάθεια που έχει επανειλημμένα σταθεί στο πλάι του Dogs’ Voice και είναι συνολικά εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο θέμα των αδέσποτων ζώων, αλλά και στην ευζωία των κατοικίδιων συνολικά. Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μας, δε χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τη Γιώτα Κουντούρη, δημιουργό και ιδρύτρια του PawBox.

Και όπως υποψιαζόμασταν, είχε άκρως ενδιαφέροντα πράγματα να μας πει.

1. Πώς προέκυψε η ιδέα του PawBox;

Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο συχνά υπενθυμίζω στον εαυτό μου αυτήν ακριβώς την ερώτηση. Τον Φλεβάρη κλείνουμε ένα χρόνο από τη γέννηση της ιδέας του PawBox και, τώρα πλέον, μου είναι ξεκάθαρο πως ήταν ένας συνδυασμός πολλών και διαφορετικών πραγμάτων. Ένα από αυτά, ας πούμε προσωπικό, ήταν η ανάγκη μου για δημιουργία, για κίνηση, για ζωή -κι ας περάσαμε τα 30... Η βαθιά αγάπη για τα πλασματάκια μας με καλούσε να ασχολούμαι όλο και περισσότερο μαζί τους, και με διαφορετικούς τρόπους. Αφορμή στάθηκε ένα pet shop από το οποίο αγοράζαμε τότε καλούδια, το οποίο σε κάθε παραγγελία έφερνε δωράκια. Έπιασα τον εαυτό μου να ανυπομονεί για αυτή την έκπληξη, και φυσικά για την ενθουσιώδη αντίδραση της Πέρσας, του Λίο και της Νάγιας (σ.σ. τα ζωάκια της Γιώτας) που δεν περιγράφεται με λόγια. Γνώριζα τα συνδρομητικά κουτιά του εξωτερικού, επομένως η εμπειρία αυτή σε συνδυασμό με την εσωτερική ανάγκη για κάτι καινούριο μετουσιώθηκαν στο concept του PawBox.


2. Τι ακριβώς περιλαμβάνει ένα PawBox και πώς μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί;

Το κάθε PawBox περιέχει ένα συνδυασμό από λιχουδιές, παιχνίδια και αξεσουάρ για γάτες και σκύλους. Το σύνολο των προϊόντων είναι τουλάχιστον πέντε, όμως κάνουμε μια προσπάθεια να αυξήσουμε τον ελάχιστο αριθμό σε έξι. Όσο ο κόσμος μας εμπιστεύεται τόσο θα μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας περισσότερα.  Επίσης, κάθε PawBox είναι θεματικό, π.χ. το πρώτο μας κουτί είχε θέμα "Winterbox" ενώ το τρέχον κουτί έχει θέμα "Love Date". Κάθε κουτάκι «τρέχει» για δυο μήνες πριν αντικατασταθεί από το επόμενο.
Για να το προμηθευτεί κάποιος αρκεί να επισκεφτεί το site μας www.pawbox.gr είτε μέσω του One-Time Shop, χωρίς τη δέσμευση συνδρομής, είτε διαλέγοντας το συνδρομητικό πλάνο που του ταιριάζει, κερδίζοντας έτσι μια μικρή έκπτωση. Οι αποστολές γίνονται στις 15 κάθε μήνα. Οι συνδρομές ανανεώνονται αυτόματα, όμως ο κάθε συνδρομητής μπορεί να ακυρώσει ή να παραλείψει μια αποστολή, ή ακόμη και να διαλέξει ένα διαφορετικό πλάνο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αγοράς συνδρομής ως δώρο για κάποιον άλλο!



3. Πρόκειται άρα για ένα συνδρομητικό κουτί με τα καλύτερα προϊόντα για τους μικρούς μας φίλους. Πώς επιλέγετε συνεργάτες, πώς ξεχωρίζετε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε και πώς οραματίζεστε το μέλλον του PawBox;

Η αναζήτηση συνεργατών και προϊόντων είναι το κομμάτι που αγαπώ περισσότερο. Οι ώρες αναζήτησης είναι πραγματικά ατελείωτες. Επιλέγουμε μικρές επιχειρήσεις, designers, και artisan crafters. Μας αρέσουν τα σπιτικά προϊόντα και στηρίζουμε επιχειρήσεις που έχουν «πρόσωπο».  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κουζίνα της Peteat και το petlifestyle brand Ohhhmydog, που είναι σταθεροί συνεργάτες και μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ. Επίσης σημαντικό για εμάς είναι το οικολογικό κομμάτι. Θέλουμε το αποτύπωμα του PawBox στο περιβάλλον, να είναι όσο μικρότερο γίνεται και χαρήκαμε ιδιαίτερα που η Nutramedica φέρνει στην Ελλάδα τα προϊόντα της Beco που θα βλέπετε συχνά στα κουτιά μας.

Ονειρευόμαστε τη μέρα που δε θα χρειάζεται να εισάγουμε προϊόντα και ό,τι υπάρχει στα κουτιά μας θα είναι ελληνικό. Δυστυχώς απέχουμε πολύ από αυτό, ειδικά στο χώρο της γάτας, όμως γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε το PawBox να δώσει κίνητρο σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο. Αν φτιάχνετε κάτι ποιοτικό, οικολογικό, αισθητικά άρτιο να είστε σίγουροι πως θα σας ανακαλύψουμε! Ονειρευόμαστε ένα PawBox με σταθερούς συνδρομητές, μια κοινότητα φίλων που θα αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Προσφέρουμε μια υπηρεσία εξατομικευμένη και προσωποποιημένη, όχι απλά ένα κουτί με προϊόντα. Όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο της φροντίδας των ζώων συντροφιάς. Η αλήθεια είναι ότι τα ζωάκια μας δε θέλουν πολλά για να είναι ευχαριστημένα, η ευθύνη όμως για το πώς τα ευχαριστούμε είναι δική μας. Το να δώσω μια λιχουδιά αμφίβολης προέλευσης στο σκύλο μου θα τον κάνει χαρούμενο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και καλό για εκείνον. Ελπίζουμε το PawBox να συστήσει προϊόντα και επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν σταθερές επιλογές για τους συνδρομητές μας για αγορές πέραν της δικής μας υπηρεσίας.


4. Το PawBox έχει δείξει από την πρώτη μέρα τη στήριξη του στη φιλοζωική δράση στην Ελλάδα. Ποια είναι η άποψη σας για την κατάσταση με τα αδέσποτα στη χώρα μας; Αν μπορούσατε να αλλάξετε αύριο ένα πράγμα για να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση, ποιο θα ήταν αυτό;

Τα ζώα ήρθαν αργά στη ζωή μου, τα τελευταία επτά χρόνια. Από τότε νιώθω πως τρέχω να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο... Όμως, όσο και αν τρέχεις ως ιδιώτης, ως μονάδα, σε αυτή τη χώρα, αργά ή γρήγορα επιστρατεύεις τον κυνισμό σου για να επιβιώσεις. Η κατάσταση των αδέσποτων στην Ελλάδα είναι πολύ άσχημη. Βέβαια, είναι καλύτερη σε σχέση με δυο χρόνια πριν. Οι υιοθεσίες έχουν αυξηθεί, αλλά οι εγκαταλείψεις συνεχίζονται. Ο κόσμος ταΐζει τις γάτες, αλλά δεν τις στειρώνει. Ο δρόμος είναι μακρύς, θέλω να πιστεύω όμως πως υπάρχει φως στο τούνελ.

Αν άλλαζα ένα πράγμα αύριο θα ήταν η φιλοζωική πολιτική στα σχολεία. Όλη η ελπίδα βρίσκεται στις επόμενες γενιές. Προγράμματα φιλοξενίας, υιοθεσίας και εκπαίδευσης σε κτηνιατρικά θέματα, μέσα σε κάθε σχολείο. Παύση των εκδρομών σε ζωολογικούς κήπους, προβολή ειδικών ταινιών, ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης. Αν καταλάβουν τα παιδιά μας πως όλα είναι μια αλυσίδα, τότε μπορούμε να ελπίζουμε στην αλλαγή.

Ένας από τους βασικούς στόχους του PawBox είναι να βοηθήσει σε μεγαλύτερη κλίμακα τα αδέσποτα ζώα. Να οργανώσει μικρές, ιδιωτικές προσφορές σε κάτι μεγαλύτερο. Ετοιμάζουμε δράσεις όπως το Charity Line που θα παρουσιαστεί μέσα στο Φεβρουάριο, με τρία διαφορετικά προϊόντα, τα κέρδη από τις πωλήσεις των οποίων θα πηγαίνουν στη στήριξη σκύλων, γατών και ενός ακόμη ζώου, γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ζώα δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες μας. Καμιά φορά, το λίγο είναι πολύ.



5. Ποια είναι η καλύτερη αντίδραση που έχετε λάβει μέχρι στιγμής για το PawBox και πώς θα περιγράφατε την ανταπόκριση του κόσμου;

Θα ξεχωρίζαμε δύο στιγμές, η πρώτη ήταν πέντε λεπτά αφού «ανέβηκε» το site μας, όταν αγοράστηκε η πρώτη συνδρομή, που ήταν εξάμηνη, ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησε μια δεύτερη ίδιας διάρκειας. Αυτή η γλυκιά προσμονή και η πρώιμη εμπιστοσύνη, μας συγκίνησαν πάρα πολύ. Η δεύτερη στιγμή, είναι μάλλον κάθε φωτογραφία ή βιντεάκι που λαμβάνουμε μετά το άνοιγμα των κουτιών. Εύχομαι ποτέ να μη συνηθίσουμε τη χαρά και τον ενθουσιασμό ενός σκύλου ή μια γάτας όταν το PawBox φτάνει στις πατούσες τους. Είναι πολύ συγκινητικό κάτι που έχεις ετοιμάσει με τόση αγάπη να κάνει χαρούμενα τα πιο αγνά και αθώα πλάσματα του κόσμου μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική και το feedback που παίρνουμε εξαιρετικά χρήσιμο για τα επόμενα βήματα. Μας έκανε εντύπωση η ευγένεια και η διάθεση των ανθρώπων να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους μαζί μας, και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Αναγνωρίζουμε πως το συνδρομητικό μοντέλο είναι κάτι καινούριο και χρειάζεται χρόνος εξοικείωσης όμως τα πρώτα δείγματα μας δίνουν λόγο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. One paw at a time!

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice