Loading...
 Start Page
Σκύλοι φύλακες σε εξοχικά πώς επηρεάζονται από τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 24 Μάρ 2020

Μας ήρθε χθες αυτό το μήνυμα:

"Με τα καινούργια μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, νομίζω ότι υπάρχει κάποιο κενό, που αφορά την διατήρηση των κατοικίδιων, του εκτός του τόπου κατοικίας μας. Τι προβλέπεται λοιπόν για, όλους εμάς, που τυγχάνει να έχουμε κατοικίδια ζώα (φύλακες), μακριά από τον τόπο κατοικίας μας (στην προκειμένη περίπτωση διατηρώ δεύτερη κατοικία, έξω από την ΧΧΧ στα 40 χιλιόμετρα περίπου) όπου πηγαίναμε αυτή περίοδο με την σύζυγό μου, δύο φορές τουλάχιστον την εβδομάδα για την περιποίησή τους (τάισμα, πότισμα, περιποίηση κλπ, δεδομένου ότι έχω τρεις σκύλους, δύο μεγαλόσωμους και ένα μικρόσωμο, ζουν ελεύθεροι σε 1.500τμ). Πως θα μπορούμε τώρα με τα νέα μέτρα να πηγαίνουμε αφού δεν έγινε καμιά μνεία; Υπάρχει κάποια μέριμνα; Που μπορούμε να αποταθούμε ; Τι προβλέπεται ;;; Τα αφήνουμε έρμαια στην τύχη τους ;"

ΑΥΤΗ τη στιγμή για τους ανθρώπους που έχουν σκύλους στα εξοχικά τους για φύλακες και δεν ζουν εκεί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη άδειας μετακίνησης. Τι θα απογίνουν αυτά τα ζώα που ήδη υποφέρουν στις περισσότερες περιπτώσεις μια ζωή μέσα σε ένα μεγάλο κήπο χωρίς βόλτα και ανθρώπινη επαφή; Ποιος θα τα ταϊσει; Ποιος θα έχει πρόσβαση να δει αν ειναι καλά;

Και αυτή η περίπτωση πρέπει να συμπεριληφθεί στο Β4 παροχή βοήθειας σε ανθρώπους ΚΑΙ ΖΩΑ σε ανάγκη και να επιτρεπεί στους ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στις κατοικίες που διαμένουν ζώα προκειμένου για να τα ταϊσουν. Τα ζώα αυτά είναι συνήθως άγρια και είναι πολύ δύσκολο να τα φροντίσει κάποιος που δεν τα γνωρίζει. 

 
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice