Loading...
 Start Page
Πόση βόλτα χρειάζεται ένας σκύλος την ημέρα;
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 16 Φεβ 2016

Η απάντηση είναι: Εξαρτάται. Από τον χαρακτήρα, τη φυλή, την ηλικία του και τον τρόπο ζωής στον οποίο έχει συνηθίσει. 

Η μεγαλύτερη παρανόηση που κάνουν οι νέοι κηδεμόνες σκύλων είναι το ότι συνδέουν τη βόλτα του σκύλου αποκλειστικά με την τουαλέτα του. Η βόλτα του σκύλου μας είναι η σύνδεση του με τον κόσμο είναι το διαβατήριο για την ανάπτυξη του χαρακτήρα του και τη σωστή κοινωνικοποίηση του.

Ας πούμε λοιπόν ότι ένας σκύλος μέτριας ενέργειας, 3 ετών και περίπου 16 κιλών χρειάζεται 1,5 ώρα βόλτα την ημέρα. Ας πούμε ότι μπορούμε να του διαθέσουμε 35 λεπτά βόλτας το πρωί καλό θα ήταν να επιλέξουμε μια διαδρομή στην οποία θα υπάρχει κάποιος χώρος που έχει και άλλους σκύλους και θα μπορούμε να αφήσουμε λυτό το σκύλο μας να παίξει μαζί τους. Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι να νομίζουμε ότι προστατεύουμε το "κουτάβι" μας από άλλους σκύλους. Στην πραγματικότητα αυτό που καταφέρνουμε είναι να στρεσάρουμε χωρίς κανένα λόγο το σκύλο μας για κάτι απολύτως φυσιολογικό που μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Εννοείται ότι αυτό δεν αφορά σε σκύλους με επιθετική συμπεριφορά από τους οποίους οφείλουμε να τον προστατεύσουμε. 

Βόλτα λοιπόν τουλάχιστον μισής ώρας για παιχνίδι, επαφή με άλλους σκύλους και ανθρώπους, τουαλέτα και μυρωδιές είναι το μυστικό για έναν χαρούμενο σκύλο!  

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice