Loading...
 Start Page
Ποιοί είναι οι κίνδυνοι από τα μέτρα σίτισης που ανακοινώθηκαν
Κλίκ για μεγέθυνση
Πέμπτη 26 Μάρ 2020
Επειδή ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει σχετικά με σίτιση αδέσποτων:

1️⃣ Οι λόγοι 1-6 που έχουν οι φόρμες ΔΕΝ καλύπτουν τη σίτιση αδέσποτων εκτός αν ο εθελοντής κινείται με τα πόδια και πάει να ταϊσει κάπου κοντά στο σπίτι του οπότε θεωρείται περίπατος στο λόγο 6. Επειδή στέλνατε 6 και γράφατε σίτιση γιατί το είδατε στον ΑΝΤ1 και πηγαίνατε εκτός Δήμου να ταϊσετε δεν σημαίνει ότι ήταν ποτέ νόμιμος λόγος. Τα sms που στέλνατε απαντάνε αυτόματα αυτό που γράψατε. Δεν δίνουν άδεια. Ελέγχονται όλοι οι λόγοι αν όντως συντρέχουν σε πιθανό έλεγχο από την αστυνομία. Ζητάμε από τη Δευτέρα να γίνει τροποποίηση του λόγου 4 και να συμπεριληφθούν στην παροχή βοήθειας και τα ζώα για να καλύπτεται η σίτιση παντού, ΔΕΝ έγινε όμως.

2️⃣ Σήμερα ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων ΜΟΝΟ εντός του Δήμου που διαμένει ο εθελοντής και κατόπιν λήψης υπογεγραμμένου του ειδικού εντύπου που παρέχεται από το Δήμο και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ.

3️⃣ Για σίτιση αδέσποτων που απαιτεί μεταφορές εκτός του Δήμου που κατοικεί ο εθελοντής προβλέπεται πρακτικά το ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ αλλά να συνεννοηθεί με εθελοντές και μέλη σωματείων που κατοικούν εκεί που σιτίζει.
👉Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό δεν θα τηρηθεί και αρκετοί θα αναγκαστούν να πουν ψέματα στη φόρμα για να προσεγγίσουν τα ζώα που φροντίζουν με ρίσκο να τους επιβληθεί πρόστιμο. Είναι θλιβερό να πρέπει να λέει κάποιος ψέματα για να βοηθήσει ένα αδέσποτο σε ανάγκη και μάλιστα που συντηρεί με δικά του έξοδα.
👉Καταλαβαίνουμε επίσης για τα ζώα που μένουν σε αυλές εξοχικών πόσο δύσκολο θα είναι να προσεγγίσει ένας εντελώς άγνωστος σε εκείνα και να τα ταϊσει και πόσο επιφυλακτικός θα είναι ο κόσμος να ζητήσει βοήθεια. Αυτοί ή θα πουν ψέματα στη φόρμα ή θα ζητήσουν βοήθεια από γείτονα και κάτοικο κοντά στο εξοχικό ή θα παρατήσουν τα ζώα στο έλεος και η μόνη τους ελπίδα θα είναι οι καταγγελίες των φιλόζωων στην αστυνομία για παθητική κακοποίηση ΑΝ ασχοληθεί ποτέ η αστυνομία μέσα στο χαμό που ζούμε.
👉Καταλαβαίνουμε τέλος ότι κανένας εθελοντής δεν μπορεί να γίνει φαντομάς και να είναι σε 100 σημεία να ταϊζεί και ζώα που δεν έχει δει ποτέ στο Δήμο που μένει.

Η ΜΟΝΗ λύση που πραγματικά εξυπηρετεί ειναι να αλλάξει το λεκτικό του λόγου 4 (ή 6) της φόρμας Β και να συμπεριληφθεί ρητά η κάθε παροχή βοήθειας σε ΖΩΟ.

Έχουμε πρόβλημα και σε αυτό συμφωνούμε όλοι.
Σε λίγες ώρες θα ανεβάσουμε μια πλατφόρμα και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά εθελοντές σε όλη την Ελλάδα ώστε να προσπαθήσουν να συνεργαστούν. Δεν θα λύσει αυτό το πρόβλημα που έχουμε, ελπίζουμε απλά να βοηθηθούν κάποιες περιπτώσεις. Έχουμε δει πολλές φορές τους ανθρώπους μέσα σε μια κρίση να κάνουν θαύματα ενωμένοι.

📣ΟΜΩΣ: Ζούμε μια πρωτοφανή κρίση, η χώρα μας δεν έχει γνωρίσει ακόμα τις συνέπειες των γειτόνων μας και ευχόμαστε να μην τις γνωρίσει ποτέ όμως είναι δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες κρούσματα και νεκροί θα αυξηθούν. Η κυβέρνηση το ξέρει αυτό και θέλει να περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο δυνατό. Όση περισσότερη κλιμάκωση έχουμε τόσο πιο αυστηρά θα γίνονται τα μέτρα. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Για αυτό ας μην τρωγόμαστε, ας μείνουμε ενωμένοι, ας συνεργαστούμε γιατί στο τέλος αυτό θα είναι το μόνο που θα έχουμε, το μόνο που θα μας έχει μείνει για να βοηθήσουμε ένα ζώο και να βοηθηθούμε μεταξύ μας.

Και όπως λέει και ο ποιητής: κι αυτό θα περάσει.

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice