Loading...
 Start Page
Παρουσίαση του προγράμματος Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα
Κλίκ για μεγέθυνση
Δευτέρα 24 Φεβ 2020

Έμοιαζε με όνειρο και μπορεί να γίνει η απτή πραγματικότητα και όπως απλά είπε ο Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος “…η περιοχή μας το πιστεύουμε μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα στη χώρα”. Η “Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα” έχει μπει σε ρυθμούς υλοποίησης και τα πρώτα αποτελέσματα της όλης δράσης παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Costa Navarino, μαζί με τον όλο σχεδιασμό.

Costa Navarino και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» παρουσίασαν σήμερα το 3ετές πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice.

Σταθεροί πολύτιμοι συνεργάτες του προγράμματος είναι η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) που υλοποιεί τον πυλώνα των στειρώσεων και ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας (ΦΟΚ) που υλοποιεί τον πυλώνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η πρώτη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ήδη μεταξύ 22-24 Νοεμβρίου 2019, όπου η ΕΔΚΕ προχώρησε στην εξέταση, στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση 136 σκύλων σε τρεις κτηνιατρικούς σταθμούς σε Πύλο, Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία.  Οι 54 σκύλων που πέρασαν από την πρώτη φάση έχουν βρει ένα μόνιμο σπίτι.

Δείτε την πρώτη φάση εδώ:

Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6-12 Απριλίου 2020 και περιλαμβάνει περισσότερες στειρώσεις αδέσποτων, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές και φορείς όλων των βαθμίδων.

Σε αυτή θα περιλαμβάνεται πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων την οποία στηρίζουν συμμετέχοντας αφιλοκερδώς άνθρωποι του πνεύματος και του αθλητισμού. 


Ευχαριστούμε τον best-tv Μεσσηνίας για την κάλυψη της εκδήλωσης που μπορείτε να βρείτε εδώ:

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice