Loading...
 Start Page
Παράνομη αναπαραγωγή: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε
Κλίκ για μεγέθυνση
Δευτέρα 11 Ιαν 2016

Και πού είναι το κακό να ζευγαρώσω τον σκύλο μου, να κρατήσω ένα κουτάβι και να δώσω σε φίλους τα υπόλοιπα που τους έχω βρει από τώρα; Δεν είμαι ανεύθυνος. Έχω σκεφτεί από τώρα που θα δοθούν τα κουτάβια και επιτέλους λατρεύω τον σκύλο μου και θέλω οπωσδήποτε ένα κουτάβι δικό του. Πού είναι το κακό; 

Το παραπάνω παράδειγμα συνιστά περίπτωση παράνομης αναπαραγωγής (αν δεν τηρηθούν οι διατυπώσεις του νόμου για ειδική άδεια προσωρινού εκτροφέα, περιθώριο 2 οίστρων για το θηλυκό πριν την εγκυμοσύνη και ανεύρεση κηδεμόνων πριν το ζευγάρωμα). Στην Ελλάδα το βλέπουμε να συμβαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ και σε απογοητευτικό βαθμό και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων. Οι λόγοι για τους οποίους θέλουμε να αναπαράγουμε τα κατοικίδια μας είναι εντελώς εγωιστικοί. Θέλουμε να ξαναδημιουργήσουμε τον σκύλο μας για να τον έχουμε και να υπάρχει όχι 15 αλλά όσα χρόνια θα υπάρχουμε και εμείς. Οι κηδεμόνες σκύλων που το κάνουν αυτό σπάνια έχουν βρει πραγματικά τις οικογένειες που θα δώσουν ΟΛΑ τα κουτάβια και τις εναλλακτικές αν κάτι πάει στραβά και κάποιο χρειαστεί να επιστρέψει. Για να μην παρεξηγηθούμε αυτό δεν γίνεται μόνο με τους σκύλους ράτσας αλλά δυστυχώς και με σκύλους ημίαιμους που οι πιθανότητες να βρουν ένα σπίτι είναι στην Ελλάδα σημαντικά μικρότερες. 

Εσφαλμένες πεποιθήσεις:

1. Να κάνει μια γέννα πριν τη στείρωση (αυτές οι 7 λέξεις μαζί στο μυαλό τόσων ασυνείδητων ευθύνονται για χιλιάδες αδέσποτα σήμερα) 

 2. Θέλω ένα κουτάβι του επειδή το αγαπώ πολύ (εγωιστική ανθρώπινη ανάγκη να "ζήσει" ο σκύλος μας μέσω ενός απογόνου του παραπάνω)

3. Έχω βρει σπίτι για όλα τα κουτάβια (μόνο 1 στις 10 περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι άνθρωποι που ζευγάρωσαν τους σκύλους τους είχαν μεριμνησει πραγματικά για τα κουτάβια και για εναλλακτικές σε περίπτωση που μια υιοθεσία δεν πήγαινε καλά).

4. Η στείρωση αλλάζει τον χαρακτήρα του σκύλου τον κάνει μαλθακό. Η στείρωση στην πραγματικότητα ΣΩΖΕΙ την ζωή του σκύλου μας, τον προφυλάσσει από την εκδήλωση καρκίνου και άλλων επιπλοκών του αναπαραγωγικού συστήματος και τον απαλάσσει δεδομένου ότι δεν πρέπει να αναπαραχθεί από ορμονική διαταραχή και πολλές άλλες ασθένειες. 

Αν σε όλα τα παραπάνω τα κουτάβια δεν δίνονται για υιοθεσία αλλά τίθενται προς πώληση μιλάμε για παράνομη εκτροφή δηλαδή με τα δεδομένα του νόμου για μια ποινικά κολάσιμη πράξη. 

Αν έχετε σκύλο που αγαπάτε πολύ σκεφτείτε αν αγαπάτε μόνο αυτόν ή μόνο τον εαυτό σας ή αν τελικά αγαπάτε τους σκύλους πραγματικά. Αν απαντήσετε ειλικρινά ότι έχετε ένα σκύλο επειδή αγαπάτε τους σκύλους και κατά συνέπεια τον δικό σας λίγο περισσότερο τότε μοναδικός δρόμος είναι η στείρωση.

Μην αναπαράγετε ζώα και εσφαλμένες πεποιθήσεις που έχουν οδηγήσει σε περισσότερα από 2.000.000 αδέσποτα. 

Αποτρέψτε τους φίλους σας από το ζευγάρωμα των σκύλων τους. Εξηγήστε τους γιατί είναι λάθος να κάνουν μία ή περισσότερες γέννες και βοηθήστε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όχι ένα αλλά χιλιάδες αδέσποτα. 

Και σε κάθε περίπτωση όταν έρθει η σειρά σας να αποκτήσετε σκύλο υιοθετήστε έναν και μην αγοράσετε!

Η ομάδα του Dogs' Voice

 

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice