Loading...
 Start Page
Ο Οδυσσέας από τη Λήμνο βλέπει την ελπίδα
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο Οδυσσέας από τη Λήμνο βλέπει την ελπίδα
Πέμπτη 02 Φεβ 2017
Ο Οδυσσέας είναι ένας περήφανος γερμανικός ποιμενικός, που κάποιοι «διάλεξαν» για να φυλάει τη μάντρα τους και όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμος επειδή δεν έβλεπε πια, αποφάσισαν να τον εγκαταλείψουν δεμένο σε μια απόμακρη περιοχή της Λήμνου.

Τον άφησαν μόνο του, χωρίς φαγητό, στο κρύο και στο σκοτάδι, μέχρι που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, τα κορίτσια του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου Αδέσποτες Ψυχές, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και τον μετέφεραν στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Τον φρόντισαν με όλες τους τις δυνάμεις, και επισκέφτηκαν άμεσα την Οφθαλμολογική Κλινική, όπου ο γιατρός διαπίστωσε δυστυχώς, πως τα νέα δεν ήταν καλά. Τα μάτια του Οδυσσέα έχουν εκτεταμένες βλάβες και δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει τυφλός για το υπόλοιπο της ζωής του.

Κατά τα άλλα όμως, ο Οδυσσέας, περίπου 7 χρονών σύμφωνα με τον γιατρό, είναι απόλυτα υγιής και ρωμαλέος, ζυγίζει άλλωστε 20 περήφανα κιλά, που χρειάζονται αγάπη και φροντίδα. Ο Οδυσσέας είναι ένας πολύ ώριμος σκύλος. Ξέρει ότι είναι δύσκολο να υιοθετηθεί ένας σκύλος όντας τυφλός, αλλά δε σταματά να αισιοδοξεί και να ελπίζει για το καλύτερο.

Το κλουβί στο οποίο τώρα φιλοξενείται άλλωστε, με τα τακτικά χάδια, το φαγητό και τη φροντίδα που του προσφέρουν οι εθελοντές των Αδέσποτων Ψυχών, είναι πολύ καλύτερο από τον αργό θάνατο στην ερημιά στον οποίο κάποιοι ασυνείδητοι τον καταδίκασαν. Άρα;

Άρα τι σημασία έχει που δεν βλέπει; Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τον Οδυσσέα από το να είναι αισιόδοξος και να ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί ένα ακόμα καλύτερο σπίτι, με ανθρώπους που θα τον αγαπάνε και θα τον φροντίζουν σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του!

Ελάτε να του δείξουμε ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και ότι το μεγάλο δίκτυο του Dogs' Voice είναι ικανό να πετύχει την υιοθεσία του.

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice