Loading...
 Start Page
Καμία ανοχή στην κακοποίηση ζώων
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 09 Αύγ 2016

H φιλόζωη Ειρήνη Γεωργιάδου είναι μια ακόμη πολίτης που αντιμετώπισε φαινόμενα παθητικής κακοποίησης ζώου στη διάρκεια των διακοπών της και αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό.

Διαβάστε εδώ την ιστορία που μοιράστηκε μαζί μας:

Παραθέριζα σε εξοχική κατοικία από τις 26 Ιουλίου σε αγροτική περιοχή λίγο πιο έξω από την Πρέβεζα καθόλου πυκνοκατοικημένη . Κάθε βράδυ άκουγα σκύλο να κλαίει. Αρχικά θεώρησα πως δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όμως οι μέρες περνούσαν άρχιζα να ανησυχώ και να αναζητώ το σκύλο. Μετά από επίμονη προσπάθεια εντόπισα τον σκύλο. Νεαρός αρσενικός σκύλος, υποσιτισμένος, δεμένος με αλυσίδα μισού μέτρου σε τοποθεσία ερημική, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, χωρίς σκιά, ιδιαίτερα φοβισμένος. Αυθόρμητα τον ελευθέρωσα αφού του έδωσα τροφή και νερό.



Το επόμενο βράδυ άκουσα ξανά τον σκύλο να κλαίει και τον επισκέφτηκα πάλι βλέποντας πως ήταν δεμένος με μικρότερη αλυσίδα αυτή τη φορά χωρίς νερό και κομμάτια ψωμιού για φαγητό. Κάλεσα την αστυνομία όπου έκανε αυτοψία. Την επόμενη ημέρα έκανα επώνυμη καταγγελία. Για τις επόμενες δυο ημέρες η αστυνομία έψαχνε τον ιδιοκτήτη. Την τέταρτη ημέρα επισκέφτηκε τον σκύλο η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία όπου αποφάνθηκε πως δεν είναι κακοποίηση αυτό που συμβαίνει παρά μια παραμέληση (!!!!!!!!). Κανένα πρόστιμο δεν υποβλήθηκε, καμία κύρωση, κανένας νόμος δεν εφαρμόστηκε.

Η φιλοζωικός σύλλογος της πόλης είναι ενήμερος.

Η κατάσταση του ζώου προκύπτει και από το video που μοιράστηκε μαζί μας η Ειρήνη Γεωργιάδου.

 Είναι ανεπίτρεπτο να φτάνει ένας πολίτης στο σημείο να καταγγέλει παθητική κακοποίηση ζώου και όχι απλώς να μην γίνεται τίποτα αλλά να μην βεβαιώνεται καν η παράβαση!

Δεσμευόμαστε να βρούμε την καλύτερη οικογένεια στον μικρό μόλις η φιλοζωική της περιοχής επιτύχει την αφαίρεση του ζώου από τον τωρινό ιδιοκτήτη.

Ειρήνη σε ευχαριστούμε που δεν παραιτήθηκες.

 

 

 

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice