Loading...
 Start Page
Η ομάδα της straycare.gr Αδεσποτη Φροντίδα μιλά στο Dogs' Voice
Κλίκ για μεγέθυνση
Δευτέρα 16 Νοέ 2015

Η υπέροχη ομάδα της straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα απαντά στις ερωτήσεις του Dogs' Voice αποκλειστικά για τους φίλους της σελίδας μας!

1. Πώς μια ομάδα ανθρώπων αποφασίζει να δημιουργήσει μια φιλοζωική και να ενώσει τις δυνάμεις της; Ποια είναι η ιστορία του straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα;

Θα ήταν άδικο απέναντι σε άλλες φιλοζωικές που μετρούν δεκαετίες να ειπωθεί πως η Straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα έχει ιστορία, όμως βαδίζοντας στο δεύτερο έτος από τη δημιουργία της ένα είναι σίγουρο πως θα γράψει ιστορία! Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε από νέους με διαφορετικό χαρακτήρα, ιδέες, τρόπο ζωής, εργασία κι όμως όλοι μας είχαμε ένα κοινό, την αγάπη μας για τα ζώα. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό, να χρησιμοποιήσουμε κάθε αρνητικό που βιώσαμε στο παρελθόν ώστε να μην υπάρχει κανένα ψεγάδι και το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα! Όπλο μας η εμπιστοσύνη και η υπομονή, κάθε χτύπημα ήταν καλοδεχούμενο γιατί ενωμένοι ξέραμε ότι θα τα καταφέρουμε! Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν πάρα πολλές υιοθεσίες από ελάχιστους εθελοντές που φιλοξενούσαν, φρόντιζαν, εκπαίδευαν και διάλεγαν την καλύτερη επιλογή υιοθεσίας, για μας κάθε ψυχή που σώζουμε είναι ξεχωριστή και της αξίζει ανάλογη μεταχείριση. Σιγά σιγά το έργο μας αναγνωρίζεται και οι εθελοντές αυξάνονται, γύρω μας έχουν αλλάξει όλα, εμείς όμως είμαστε οι ίδιοι. Αν θέλει κάποιος να μάθει ποια είναι η straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα είναι πολύ απλό, είναι νέοι άνθρωποι γύρω σας που δίνουν την ψυχή τους κάθε μέρα για έναν καλύτερο κόσμο και σας περιμένουν να τους συνοδεύσετε σε αυτό το υπέροχο αν και δύσκολο ταξίδι!

2. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σωστή οργάνωση και νέοι εθελοντές και πώς πιστεύετε ότι ο εθελοντισμός βοηθάει έναν νέο άνθρωπο;

Σε κάθε προσπάθεια, η οργάνωση είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία, γι αυτό το σωματείο μας επανδρώνεται από άτομα υπεύθυνα και με βαθιά εσωτερική διάθεση να βοηθούν με κάθε τρόπο όποιον έχει ανάγκη. Φυσικά, υπάρχει ένα σύνολο ατόμων που αποτελούν τους πυλώνες του σωματείου και έπειτα εντάσσονται με τον καιρό εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε πως ο εθελοντισμός είναι υπεύθυνος για την ψυχική ηρεμία του ανθρώπου αφού εγκαθιστά μέσα του την έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας, δυο έννοιες που τείνουν να εκλείψουν στη σημερινή εποχή.

3. Πόσα αδέσποτα ζώα έχετε φροντίσει μέχρι σήμερα και τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα στην Ελλάδα για να μην έχουμε αδέσποτα;

Το σωματείο μας αναλαμβάνει κακοποιημένα ή άρρωστα ζώα που έχουν ανάγκη, από την πόλη ή την επαρχεία όπου υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και οι συνθήκες διαβιώσεις των ζώων είναι χείριστες. Παράλληλα, στειρώνουμε αδέσποτα για να περιορίσουμε τον αριθμό τους, σιτίζουμε στους δρόμους, σε γειτονιές και αγέλες. Συνεπώς, είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε ένα συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός περίπου χρόνου έχουμε πραγματοποιήσει 112 υιοθεσίες και 72 στειρώσεις. Θεωρούμε επίσης πως το θέμα των αδέσποτων ξεκινά από τη νοοτροπία του πολίτη που δεν στειρώνει, ζευγαρώνει και δεν φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση του, ζώντας στην άγνοια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης, είναι η συνδρομή του εκπαιδευτικού συστήματος ώστε οι νέοι-ανερχόμενοι πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι και φυσικά η οικογένεια που θα δομήσει σωστά τις βάσεις του χαρακτήρα των παιδιών.

4. Ποιο είναι το μυστικό για μια υπεύθυνη υιοθεσία και τι πρέπει να ξέρει κάποιος που θα υιοθετήσει ένα σκύλο;


Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το σωματείο μας στην προσωπικότητα του κάθε ζώου και αυτό καθίσταται δυνατό αφού όλα μας τα ζώα φιλοξενούνται από εθελοντές που τα εκπαιδεύουν και τα φροντίζουν καθημερινά. Όλοι οι εθελοντές μας, που βοηθούν στις υιοθεσίες, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης και έχουν αφιερώσει σημαντικό χρόνο για να γνωρίσουν το κάθε περιστατικό, ώστε να μπορούν να προτείνουν στα άτομα που επιθυμούν να υιοθετήσουν, το σωστό ταίρι. Φυσικά, συνήθως απλά κάποιος ερωτεύεται ένα ζωάκι και τελικά το υιοθέτει αλλά με τη βοήθεια των εθελοντών, η διαδικασία της προσαρμογής του ζώου στο νέο του σπίτι αποτελεί ζήτημα ημερών! Το μυστικό λοιπόν, μιας επιτυχημένης υιοθεσίας είναι η συνεργασία του σωματείου με τους ενδιαφερομένους. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν υιοθετήσει είναι πως θα αλλάξει η ζωή του με τον πιο όμορφο τρόπο επιλέγοντας ένα κατοικίδιο κατάλληλο στην καθημερινότητα του…η συμβίωση με ένα ζώο απαιτεί υπευθυνότητα και συνοδεύεται από αμέτρητες ώρες παιχνιδιού, στοργής και υπέροχες στιγμές.

5. Πώς μπορεί ένας απλός πολίτης να βοηθήσει το έργο σας;

Όπως τονίζουμε συνέχεα, κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Ο καθένας επιλέγει με ποιο τρόπο θα βοηθήσει. Κάποιος μπορεί να βοηθήσει μέσω της δουλειάς του, φιλοξενώντας δηλαδή κουμπαρά της ομάδας μας στην επιχείρηση του, προσφέροντας προϊόντα, προωθώντας το σωματείο ή με το να γίνει χορηγός μας. Πολύτιμη βοήθεια επίσης είναι η φιλοξενία ενός ζώου εφόσον δεν διαθέτουμε καταφύγιο ως σωματείο αλλά και η οικονομική συνδρομή ώστε να προσφέρουμε στα περιστατικά μας όλα όσα αξίζουν. Υπάρχουν πολλές μορφές εθελοντισμού και όλοι μπορούμε να τον εντάξουμε στην καθημερινότητα μας αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και θέληση. Για περισσότερες πληροφορίες αρκεί μόνο να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Βρείτε τη σελίδα του straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα στο www.dogsvoice.gr στην ενότητα των Φιλοζωικών Οργανώσεων ή στη δική τους σελίδα στο www.straycare.gr και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε!

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice