Loading...
 Start Page
Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. αναζητά εθελοντές
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 19 Ιαν 2016

Οι Ζω.Ε.Σ αναζητούν εθελοντές για τις ομάδες τους σε όλη την Ελλάδα!

Οι Ζω.Ε.Σ, η ομάδα Ζωοφιλικών Ενημερώσεων σε Σχολεία, Ιδρύματα και Οργανισμούς, που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και υπό την απόλυτη ευθύνη της Εκπαιδευτικού και Εκπαιδεύτριας Σκύλων (Απόφοιτη της Kynagon Dog Trainers Academy), Παπαποστόλου Κατερίνα, έχει ήδη επισκεφθεί πολλά σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και ήδη άρχισε η δράση της και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας μέσω της υποομάδας που δημιουργήθηκε εκεί, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινά να δρα και η ομάδα της Άρτας. Υπενθυμίζοντας πως οι υπεύθυνοι κάθε υποομάδας είναι απόφοιτοι της Kynagon Dog Trainers Academy, μετά από επικοινωνία που είχαμε με την ίδια την κ. Παπαποστόλου, χαρακτηριστικά τόνισε: «Έπειτα, μετά από 11 χρόνια ασταμάτητου αγώνα και πορείας μέσα σε εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα ζωοφιλίας στα σχολεία, θεωρώ με βεβαιότητα πως ένας συνάδελφος Εκπαιδευτικός και ένας Απόφοιτος Εκπαιδευτής Σκύλων αυτής της Ακαδημίας συνδυάζει αυτό που χρόνια τώρα εγώ ψάχνω και επιθυμώ. Την απόλυτη παιδαγωγική και επιστημονική κατάρτιση τόσο στο κομμάτι το εκπαιδευτικό των μαθητών όσο και των σκύλων, παράλληλα με αληθινά και ισορροπημένα αισθήματα ζωοφιλίας, αλλά και τη δυνατότητα απόλυτα εύστοχου χειρισμού σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση μπορεί να βρεθεί η ομάδα σε μια μελλοντική ζωοφιλική ενημέρωση. Είναι σημαντικότατο το γεγονός η παρουσία μας στο κάθε σχολείο να φέρνει αισθήματα μόνο χαράς και ξεγνοιασιάς και να «υπογράφουμε» ως χειριστές των σκύλων την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών. Οι δύο σκύλοι του προγράμματος, ο Axel και η Διώνη, έχουν συναντήσει κατά τη διαδικασία τόσο της κοινωνικοποίησης τους όσο και στη διάρκεια των ενημερώσεων μέσα σε 3 χρόνια τουλάχιστον 3000 παιδιά, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, ενώ ο Πόθος που σε λίγο καιρό θα «φορέσει» και αυτός το σήμα της ομάδας μας, έχει ήδη συναντήσει 1000 παιδιά!».

Η ομάδα λοιπόν, αναζητά και φέτος άτομα τα οποία τόσο θα αναλάβουν ως υπεύθυνοι τις υποομάδες, με βάση την παραπάνω προϋπόθεση, αλλά και εθελοντές που έχουν τεράστια σημασία στην διεξαγωγή του προγράμματος. Για την ομάδα των εθελοντών, που δεν είναι απαραίτητο να είναι εκπαιδευτές σκύλων ή απόφοιτοι της Ακαδημίας, η κ. Παπαποστόλου Κατερίνα σε συνεργασία με τον κ. Μουμιάδη Δημοσθένη, Συμπεριφοριστή και Εκπαιδευτή Σκύλων, έχουν αποφασίσει να οργανώσουν ένα 2ήμερο 12 ωρών σεμινάριο τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη για όλα εκείνα τα άτομα που θα ήθελαν να ενταχθούν ως εθελοντές τόσο στη βασική τους ομάδα, όσο και στις υποομάδες που ήδη έχουν δημιουργηθεί, με προτεραιότητα κυρίως της Αθήνας, καθώς οι προσκλήσεις είναι ήδη αρκετές και στόχος της ομάδας είναι να τις καλύψει όλες. Το σεμινάριο θα αφορά όλες τις διαστάσεις της σχέσης με το σκύλο, αλλά κυρίως και της επαφής ενός παιδιού μαζί του, πολύτιμες συμβουλές, θα περιλαμβάνει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό, πρακτική εξάσκηση αλλά και παρουσίαση του προγράμματος της ομάδας, έτσι όπως παρουσιάζεται στα σχολεία. Θα αναλυθούν οι θεωρίες μάθησης (Classical & Operant Conditioning), οι τεχνικές απευαισθητοποίησης και αλλαγής συσχετισμών των σκύλων, βοηθώντας τους έτσι στο συναισθηματικό και συμπεριφοριστικό κομμάτι και απαλλάσσοντας τους από στρες, φοβίες, ανασφάλεια και επιθετικότητα. Θα γίνει ενημέρωση ακόμα για τους τρόπους μάθησης εντολών, αλλά και για τους τρόπους που λειτουργεί η επιβράβευση στην προσπάθεια να εκπαιδεύσεις έναν σκύλο. Αλλά και για τις συνέπειες της τιμωρίας στα ζώα, για τα προβλήματα που δημιουργεί και τους λόγους τους οποίους θα πρέπει να την αποφεύγουμε. Θα είναι με λίγα λόγια ένα 2ήμερο αφιερωμένο στην πιο άδολη και αληθινή σχέση της ζωής μας! Για την ημερομηνία και το κόστος του σεμιναρίου, όταν συγκεντρωθούν οι συμμετοχές, θα ανακοινωθεί και πάλι από τη σελίδα μας. Για δηλώσεις όμως συμμετοχής που ήδη ξεκίνησαν μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα της ομάδας Ζω.Ε.Σ στο facebook και στο τηλέφωνο 6972852898 (Παπαποστόλου Κατερίνα), όπου και θα σας δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες με όλες τις λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα ζωοφιλικών ενημερώσεων, υπενθυμίζουμε πως είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με απόλυτα παιδαγωγικούς στόχους και σκοπούς και αποτελεί μια σημαντική και καινοτόμο δράση για τη χώρα, μιας που η ομάδα αποτελείται τόσο από ανθρώπους πολλών ειδικοτήτων και σχετικών πάνω στο κάθε θέμα των ζώων αλλά και είναι αποτέλεσμα ενός συνεχούς αγώνα 11 ετών μέσα στα σχολεία, όπου συγκεντρώθηκαν πολλές και ουσιαστικές εμπειρίες. Εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές σκύλων, απόλυτα ισορροπημένους ακτιβιστές, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, διατροφολόγοι, εικαστικοί, θεατρολόγοι, δασκάλες χορού και ηθοποιοί είναι λίγοι μόνο από όσους ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Είναι διαπολιτισμικό για να απευθύνεται στις σημερινές πλέον μαθητικές κοινωνίες όπου υπάρχουν παιδιά με διαφορετικές κουλτούρες, είναι διαθεματικό και πολυθεματικό, καθώς περνά και αγγίζει όλα τα σχολικά μαθήματα και διαδραστικό μιας που ο μαθητής «δρα» ο ίδιος μέσα σε όλο αυτό μέσω του οπτικοακουστικού υλικού. Περιλαμβάνει ιδιαίτερα στις μικρές τάξεις πολύ θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνικές κατασκευές, ζωγραφική και φυσικά την φυσική επαφή με το σκύλο.

Αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο σκύλοι, ο Άξελ και η Διώνη, στη βασική ομάδα οι οποίοι έχουν κοινωνικοποιηθεί απόλυτα με τα παιδιά, ενώ αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται ακόμη τέσσερις σκύλοι, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο της φετινής χρονιάς θα είναι έτοιμοι να «φορέσουν» το σήμα της ομάδας! Στην ομάδα της Αθήνας, η οποία συνεργάζεται με τον Βασίλη Τζιγκούρα που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα και έχει ιδρύσει την +2 feet συχνά στα σχολεία θα υπάρχει η φυσική παρουσία σκύλου σε αμαξίδιο, αλλά και, όποτε είναι δυνατό θα επισκέπτονται με την ομάδα σχολεία και σκύλοι οδηγοί τυφλών της «Λάρα», καθώς η ομάδα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο της σχολής, ενώ, όταν ολοκληρώσουν την κοινωνικοποίηση και την κατάλληλη εκπαίδευσή τους και οι υπόλοιποι σκύλοι της ομάδας, θα ακολουθούν και εκείνοι πάντα υπό την απόλυτη ευθύνη και προσοχή των χειριστών τους. Θα πρέπει να πούμε πως το πρόγραμμα κάθε φορά αλλάζει ανάλογα με το τι ζητάει το κάθε σχολείο να μιλήσει η ομάδα στα παιδιά, ανάλογα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονεί ο κάθε εκπαιδευτικός αλλά και το αν θέλουν να κάνουν μια γενικότερη ζωοφιλική ενημέρωση στα παιδιά. Σε γενικές όμως γραμμές, μέσω πολύ καινοτόμων τρόπων μάθησης, μαθαίνουν στα παιδιά πώς να συμβιώνουν με τα ζώα γύρω τους, πώς να σέβονται τον πλανήτη, πώς να πλησιάζουν έναν σκύλο, τι να κάνουν σε περίπτωση επίθεσης κάποιου σκύλου εναντίον τους και το βασικότερο όλων πώς να υιοθετούν υπεύθυνα, ώστε να μείνουν ως το τέλος της σύντομης ζωής του σκύλου για πάντα φίλοι.

Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά και είναι μια προσπάθεια που γίνεται αφιλοκερδώς από τις Ζω.Ε.Σ. Η ομάδα δέχεται καθημερινά τις προσκλήσεις σας από το κάθε σχολείο, οργανισμό και ίδρυμα. Και αν θέλετε και εσείς να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία που μόνο θετικά αποτελέσματα για το μέλλον της ζωοφιλικής παιδείας της χώρας μπορεί να φέρει, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε είτε με μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Ζω.Ε.Σ» (εκεί θα βρείτε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της ομάδας), είτε στο mail papapostolo[email protected] είτε στο τηλέφωνο 6972852898 (Παπαποστόλου Κατερίνα).

 

Accelerated by:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα έως Παρασκεύη: 10:00 - 17:00

Διεύθυνση: Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα, ΤΚ 10562

Email: [email protected]

Newsletter

Κάνε τώρα εγγραφή και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις της μεγάλης φιλοζωικής μας κοινότητας! Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

© Copyright 2015 - 2021 Dogs' Voice