Loading...
 Start Page
Εκλογές, Ενεργοί πολίτες και Φιλοζωία
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 15 Σεπ 2015
Προεκλογική περίοδος και η ομάδα του Dogs' Voice θέλει να μοιραστεί μαζί σας κάποιες σκέψεις:

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από πληροφορίες, εξαγγελίες, υποσχέσεις και ελπίζουμε ότι με την ψήφο μας θα επιλέξουμε αυτό που θα κάνει το λιγότερο κακό στη χώρα μας. Σπάνιες είναι όμως οι φορές που αναλογιζόμαστε πώς με τη δική μας ατομική δράση θα κάνουμε εμείς  τον τόπο στον οποίο ζούμε καλύτερο.

Η έννοια του ενεργού πολίτη δεν αφορά μόνο στην παρουσία μας στις εκλογές ή στην καταβολή των φόρων μας. Αφορά στην αλλαγή της στάσης μας πάνω σε πραγματικά πολιτικά ζητήματα που αν ο καθένας μας άλλαζε έστω και λίγο θα μεταστρεφόταν σταδιακά και η εσφαλμένη νοοτροπία που μας κρατάει πίσω σαν κοινωνία.

Το Dogs' Voice έχει φυσικά αρμοδιότητα να τοποθετηθεί μόνο σε ζητήματα φιλοζωίας και σας καλεί να σκεφτείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε ως ενεργοί πολίτες να συμβάλετε στο να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στη χώρα μας.

Βιώνουμε όλοι καθημερινά το μεγάλο αδιέξοδο με τον πληθυσμό αδέσποτων ζώων καθώς και την πλήρη εξαθλίωση κρατικών υποδομών όπως είναι τα δημοτικά κυνοκομεία. Φυσικά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούν όλοι να υιοθετήσουν κάποιο ζώο ή να γίνουν εθελοντές στις φιλοζωικές της περιοχής τους. Μπορείτε όμως να κάνετε τα εξής:

1. Να καταγγέλετε περιστατικά κακοποίησης ζώων, ειδικά αν γνωρίζετε ότι αυτός που τα διαπράττει το κάνει συστηματικά. Μην φοβάστε να "μπλέξετε". Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Dogs' Voice και να το συμβουλευτείτε για να προχωρήσετε από κοινού την καταγγελία.

2. Μην αγοράζετε ζώα. Τα περισσότερα είναι προϊόντα παράνομης εκτροφής και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ένα πραγματικό λόγο να επιμένουν σε μια ράτσα. Δεν ζούμε στο Ηνωμένο Βασιλείο όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα. Ζούμε στην Ελλάδα και αν θέλουμε να συμβάλουμε στη λύση αυτού του προβλήματος η αγορά ζώου είναι εγκληματική. Υιοθετήστε.

3. Μην ζευγαρώνετε τα ζώα σας. Στειρώστε τα θηλυκά από μικρή ηλικία. Εκτός του ότι είναι παράνομο, στερείτε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο ζώο να βρεί ένα σπίτι. Αυξάνετε έναν πληθυσμό που αγγίζει ήδη το 1,5 εκατομμύριο...

4. Βοηθήστε τη φιλοζωική της περιοχής σας όπως μπορείτε. Αν δεν έχετε χρόνο έστω και 5 ευρώ το μήνα είναι πολύτιμα.

5. Μην μαθαίνετε τα παιδιά σας να φοβούνται τα ζώα. Δείξτε τους από μικρή ηλικία τον σεβασμό που οφείλουν να δείχνουν στα ζώα και μην τα τρομάζετε. Τα ζώα δεν είναι βρώμικα από τη φύση τους ούτε φέρουν ασθένειες μεταδοτικές στον άνθρωπο. Ενημερωθείτε και καταρρίψτε τις προκαταλήψεις. Αυτό είναι πολιτισμός.

6. Τέλος, μην υιοθετείτε ζώα αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Δεν είναι παιχνίδια, δεν θα τα καταφέρουν στον δρόμο όπως ίσως πιστεύετε, δεν θα τα καταφέρουν σίγουρα ακόμα και αν τα πετάξετε μέσα σε ένα καταφύγιο.

Αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε και πράττετε μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο. Μην το ξεχνάτε...
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice