Loading...
 Start Page
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΛΗΣ "ΑΓΑΠΑΖΩ"
Αττική-Δυτικά Προάστεια
Ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής "ΑΓΑΠΑΖΩ" ιδρύθηκε το 2014 με Α.Μ. 30317, προκειμένου να είναι ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ και να μπορεί να διευθετεί καλύτερα υποθέσεις, σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και συμβίωσης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
Είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ και δραστηριοποιείται στο Δήμο Φυλής (Χασιά - Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ζωφριά), έχοντας ως κύριο μέλημα την προσφορά βοήθειας (περισυλλογή, περίθαλψη, φροντίδα των μικρών μας φίλων στο χώρο ύπαρξης τους, ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των κατοίκων, διάσωση και αναζήτηση κατάλληλων οικογενειών για υιοθεσίες) και στόχο, τη χαρτογράφηση όλων των αδέσποτων ζώων του, μειώνοντας τον αριθμό τους με στειρώσεις!!!
Αποτελείται από μία ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ (εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές), κάθε ηλικίας, που έχουν κοινό την αγάπη τους για τα ζώα. Μία αποφασισμένη, δυναμική ομάδα ανθρώπων, που ΑΓΑΠΑ όλα τα επίπεδα ποιότητας ΖΩής, που με δικά της χρήματα και θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, προσπαθεί να αναλάβει όσα περισσότερα ζώα μπορεί, εκτελώντας στην ουσία τις υποχρεώσεις της πολιτείας. Δεν είναι πλούσιοι, δεν είναι αργόσχολοι και δεν είναι υπάλληλοι κανενός.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Α.Ε. ή ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ με υπαλλήλους και ιδιόκτητα καταφύγια!!!!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ και ΟΥΤΕ Θ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, καθώς ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στη λειτουργία ενός καταφυγίου!!! Είμαστε αντίθετοι σε κάθε κακοποίηση - παθητική ή μη - ζώου αδέσποτου ή δεσποζόμενου και γενικά κάθε μεταχείριση ζώου, που δεν έχει σαν μοναδικό γνώμονα την ευζωία του.
Στηρίζουμε κάθε πολιτιστική, πολιτισμική ή ανθρωπιστική κίνηση με στόχο - σκοπό την Φιλοζωία, τον Πολιτισμό, την Ποιότητα Ζωής του Δήμου Φυλής.

Τα μοναδικά καταφύγια (χώροι προσωρινής φιλοξενίας), είναι τα σπίτια μας, όπου φιλοξενούμε μεγάλο αριθμό αδέσποτων (πάνω από 10 έκαστο), έως να βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν και δεν υπάρχει χώρος για άλλα……
Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας, οικονομικά και ψυχολογικά. Για κάθε ζώο που διασώζεται απαιτείται , πέραν από την οικονομική ενίσχυση, χρόνος και χώρος προσωρινής φιλοξενίας των εθελοντών!!!! Η διάσωση ενός ζώου ολοκληρώνεται με την υιοθεσία του!!!
Γι' αυτό, είναι σημαντικές οι φιλοξενίες, που ο καθένας από εσάς μπορεί να προσφέρει.

Δυστυχώς, ο όγκος των περιστατικών είναι μεγάλος, δεν έχουμε πόρους και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά……. Έχουμε πατώσει οικονομικά και τα ζώα αυξάνονται δραματικά.
Τα ολιγοστά έσοδα, που προκύπτουν από δωρεές και τους κουμπαράδες μας , δεν φτάνουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις εγκαταλείψεις σκύλων στην περιοχή μας, καθώς έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις...

Βρήκατε ένα ζώο και δεν μπορείτε να το φιλοξενήσετε ούτε για μια ώρα? Ζητήστε βοήθεια πρώτα, από τους δικούς σας ανθρώπους.
Δεδομένου ότι όλοι όσοι γνωρίζουμε είναι ήδη φορτωμένοι με ένα σωρό φιλοξενίες και περιστατικά, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα. Όπως προαναφέραμε, απαιτείται χρόνος, έως ότου βρεθεί δυνάμενος εθελοντής φιλοξενίας. Ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα, με το να ωρύεστε με εκκλήσεις τύπου «ελάτε να τα μαζέψετε και να τα πάρετε σπίτι σας» σε έναν εθελοντή φιλόζωο, που απλά κάνει ότι μπορεί έχοντας αναλάβει το ρόλο της πολιτείας, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να το κάνει, δεν φέρει θετικά αποτελέσματα και δεν σας κάνει ευσυνείδητο πολίτη.

Όταν βρίσκετε ένα τραυματισμένο ζώο στο δρόμο σας, η λογική προστάζει να το πάτε στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Αν δεν έχετε και εσείς την οικονομική δυνατότητα, εκεί μπορείτε να ζητήσετε τη συνδρομή μας, για να κοινοποιήσουμε το περιστατικό (την δική σας ανακοίνωση) μήπως βρεθεί βοήθεια, από δυνάμενο φίλο της σελίδας ή μέσω του προγράμματος του Δήμου Φυλής.
Όλοι όσοι ενοχλείστε μπορείτε να καταγγείλετε τους απάνθρωπους, που απλά παράτησαν τα ζώα τους. Αν τους επιβληθούν μερικά διοικητικά πρόστιμα, ε κάποια στιγμή θα συμμορφωθούν.
Αν δεν θέλετε αδέσποτα στην περιοχή σας και ο δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει με το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, λόγω του μεγάλου όγκου περιστατικών, μπορείτε να συνεισφέρετε όλοι μαζί και να στειρώσετε κάποια ζωάκια, όπως κάνουν και οι περισσότεροι ενεργοί φιλόζωοι.
Ο βασικός λόγος είναι ότι έχουν συνείδηση, κάτι που λείπει από την πλειονότητα των ανθρώπων γύρω μας. Η συνείδηση των περισσότερων τελειώνει στο τηλέφωνο. Πολλοί «φιλόζωοι» απλά μας καλούν ενημερωτικά. Δηλαδή, μας λένε πού είδαν ένα ζώο σε ανάγκη και η κουβέντα καταλήγει στο γνωστό «κάντε κάτι εσείς το σωματείο». Αυτοί που κάλεσαν, ανακουφισμένοι που έπραξαν το σωστό, θεωρούν μέσα στο μυαλό τους ότι λειτούργησαν σαν ενεργοί πολίτες……
Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα μας τηλεφωνήσετε ή θα στείλετε μήνυμα, να είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε μέρος της ευθύνης. Γιατί φιλοζωική, είναι όλοι οι πολίτες.

Ζητούμε συγγνώμη, που σας γκρεμίζουμε το όνειρο, αλλά έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο!!!!!
Απευθυνόμαστε σ' εσάς και ζητάμε την βοήθεια σας! Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία όλων, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, για την πόλη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Σας καλούμε να είσαστε δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα με όποιο μέσον και τρόπο διαθέτει ο καθένας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ!!!
Υπεύθυνος επικοινωνίας: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΕΡΒΑΚΗ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948072800
Email επικοινωνίας: [email protected]
Διεύθυνση: ΣΤΡΑΤΗ ΜΥΡΙΒΗΛΗ
Πόλη: ΦΥΛΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Τ.Κ.: 13351
 

Accelerated by:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα έως Παρασκεύη: 10:00 - 17:00

Διεύθυνση: Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα, ΤΚ 10562

Email: [email protected]

Newsletter

Κάνε τώρα εγγραφή και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις της μεγάλης φιλοζωικής μας κοινότητας! Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

© Copyright 2015 - 2020 Dogs' Voice