Loading...
 Start Page
Μια τάξη στον Άλιμο υιοθέτησε εικονικά ένα σκύλο, λίγες μέρες μετά τον υιοθέτησε πλήρως η δασκάλα τους
Κλίκ για μεγέθυνση
Δευτέρα 22 Απρ 2019

Είναι από αυτές τις ιστορίες που σε συγκινούν βαθειά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δημοτικό σχολείο ΔΕΛΑΣΑΛ στον Άλιμο κάλεσε το 2018 τον οργανισμό Dogs' Voice  να μιλήσει στην Α' δημοτικού για τα αδέσποτα ζώα κατόπιν πρότασης του Δήμου Αλίμου που εφαρμόζει από το 2017 το πρόγραμμα του Dogs' Voice για την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Οι καταπληκτικές δασκάλες της Α' δημοτικού, λίγους μήνες μετά την πρώτη μας επίσκεψη, οργάνωσαν με τους μαθητές τους δράση συλλογής ξηράς τροφής για τα αδέσποτα ζώα για τις τάξεις Α' και Γ' Δημοτικού. Το Dogs' Voice πήγε στο σχολείο, μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της προσφοράς τους, παρέλαβε την τροφή που έφτασε τα 200 κιλά και τη δώρισε στο σωματείο Αδέσποτα Μυστήρια Ελευσίνας που τότε είχε τεράστια ανάγκη σε τροφές για τα ζώα που φρόντιζε. 

Φέτος η πρόσκληση ανανεώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και οι υπέροχες δασκάλες της Α' Δημοτικού διοργάνωσαν δράση συλλογής ξηράς τροφής. Τα παιδιά της Α' δημοτικού συγκέντρωσαν 120 κιλά ξηράς τροφής!

Αυτή τη φορά όμως δεν μείναμε εκεί. Αποφασίσαμε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στη μαγεία του εθελοντισμού και έτσι η κάθε μια από τις 3 τάξεις της Α' δημοτικού υιοθέτησε εικονικά έναν σκύλο. Και οι 3 σκύλοι που επιλέξαμε φροντίζονται από φιλοζωικά σωματεία που στηρίζει το Dogs' Voice. 

Στείλαμε τις φωτογραφίες των σκύλων, τις ιστορίες τους και ζητήσαμε από τις δασκάλες να συζητήσουν με τα παιδιά τα εξής: πώς βρέθηκε αυτός ο σκύλος στο δρόμο; Πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε; πώς είναι η ζωή του στο καταφύγιο; πώς είναι το σπίτι που θα τον κάνει χαρούμενο; τι σημαίνει υιοθεσία; Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και οι δασκάλες τους συνέχισαν με τη μοναδική τους ενέργεια να τα εμπνέουν. 

Το τμήμα Α1 με δασκάλα την Ιωάννα υιοθέτησε εικονικά την Πραλίνα, έναν υπέροχο σκύλο 8 μηνών και 20 κιλών που φροντίζει το σωματείο "Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων".

Η Ιωάννα συγκινήθηκε τόσο πολύ με την ιστορία της Πραλίνας και τον ενδιαφέρον των παιδιών που παρά το γεγονός ότι έχει ήδη έναν ηλικιωμένο σκύλο ενδιαφέρθηκε να την υιοθετήσει. Μας κάλεσε στο τηλέφωνο, το συζητήσαμε και λίγες μέρες μετά κάλεσε το σωματείο, γνώρισε το σκυλάκι και τους εθελοντές και πήρε την απόφαση: η Πραλίνα σταμάτησε να είναι αδέσποτη και ανήκει πλέον επίσημα στην οικογένεια της Ιωάννας! 

Θα κλείναμε με την ευχή να έχουν όλα τα αδέσποτα του κόσμου αυτή τη μοναδική τύχη. Αλλά η ευχή που ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την ιστορία είναι να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου τόσο φωτισμένες δασκάλες. Δασκάλες σαν την Ιωάννα.

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice