Loading...
 Start Page
Οργή και θλίψη εξαιτίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Κλίκ για μεγέθυνση
Πέμπτη 10 Σεπ 2015
  Αυτή είναι η μικρή Μπέλα. πετάχτηκε στα γραφεία της Κιβωτού μέσα στο καλοκαίρι , εμβολιάστηκε αποπαρασιτώθηκε , και υπό της φροντίδα εθελοντών έψαχνε την καινούρια της οικογένεια. 
  Λίγες μέρες πριν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έπειτα από ενα μεγάλο πρόστιμο που έριξε αναίτια στο φιλοζωικό σωματείο Κιβωτός , που ανέρχεται σε 4.000 ευρώ , πήρε με το έτσι θέλω τα πέντε κουτάβια από το γραφείο . Εχθές βρέθηκαν πεταμένα στον δρόμο. Η Μπέλα δεν ήταν τυχερή , χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και σήμερα το πρωί υπέκυψε.  Δεν υπάρχουν λόγια . Απορία και οργή . Για ποιο λόγο να συμβει αυτό το αισχρό περιστατικό; Για ποιο λόγο να εμποδίζει ο Δήμος τους εθελοντές να φροντίζουν περιστατικά , ενώ είναι δική του υποχρέωση; Ποιος ο λόγος να πετάχτούν τα κουτάβια στον δρόμο;
  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του προέδρου Θεόδωρου Ράπτη , προέδρου τους Φιλοζωικού Σωματείου Κιβωτός.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις πρωινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 2015, σαν πρόεδρος της ΚΙΒΩΤΟΥ δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κο Γιάννη Μουτουσίδη, προϊστάμενο του τμήματος καθαριότητας του Δήμου, με το οποίο με ενημέρωνε ότι κατόπιν προφορικής εντολής του Αντιδημάρχου κ. Μαυρίδη Κων/νου θα ερχόταν να παραλάβει από το γραφείο της ΚΙΒΩΤΟΥ τα εναπομείναντα ζώα συντροφιάς, από αυτά που κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας εγκατέλειψαν έξω από την πόρτα μας και φρόντιζαν με αγάπη εθελοντές του σωματείου μας.
Για την φροντίδα αυτή στην ΚΙΒΩΤΟ επεβλήθη ένα τσουχτερό πρόστιμο (Υπεβλήθη σχετική ένσταση) .
Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου ο κ. Γιάννης Μουτουσίδης με όχημα του Δήμου και 2 εργάτες της καθαριότητας ήρθανε στο χώρο του γραφείου  μας και μετά την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων παράδοση-παραλαβή , παρέλαβαν τα 5 (πέντε) ζώα συντροφιάς ηλικίας από 3 έως 10 μηνών περίπου με τα αντίστοιχα βιβλιάρια τους. Για την μεταφορά των ζώων αυτών τους διαθέσαμε και 2 box μεταφοράς. Στην ερώτηση μου προς τον κ. Μουτουσίδη που θα πάνε τα ζώα, μου απάντησαν ότι πρώτα θα μεταφέρονταν σε έναν κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Στην παράδοση των ζώων παρευρέθη και η Πρόεδρος του ΦΡΟΝΤΙΖΩ Μελίνα Σπυριδάκη ως εκπρόσωπος του Δήμου όπως η ίδια ανέφερε  η οποία φεύγοντας συνόδευσε το  όχημα του Δήμου με τα ζώα. 
Τις βραδινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου, τα τέσσερα από τα πέντε παραδοθέντα ζώα συντροφιάς ευρέθησαν ξανά στο δρόμο πεινασμένα και διψασμένα με τα θηλυκά φρεσκοεγχειρισμένα (στειρωμένα). 
Τις βραδινές ώρες της 8ης Σεπτεμβρίου ανταποκρινόμενος στην έκκληση μιας κοπέλας για ένα πληγωμένο κουτάβι που βρισκόταν στον χώρο του παρκινγκ κάτω από τον φάρο, διαπίστωσα ότι επρόκειτο για το πέμπτο ζώο που είχα παραδώσει στον Δήμο. Κουτάβι 3 μηνών περίπου ονόματι ΜΠΕΛΑ. Το μετέφερα στο κτηνιατρείο της κ. Καραγκούνη Βενετίας η οποία από την ακτινογραφία διαπίστωσε ότι το ζώο έχει σπασμένο το πίσω πόδι του και έχει μετακίνηση σπονδύλου. Του παρείχε την αναγκαία ιατρική φροντίδα λέγοντάς μου ότι υπάρχει η πιθανότητα το ζώο να μείνει παράλυτο και πως χρειαζότανε επιμελημένη φροντίδα και έτσι το μετέφερα και πάλι στο γραφείο μας, στην αγάπη και την θαλπωρή της κ. Λουμπάκη μέλος του σωματείου μας.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω σας ερωτώ λοιπόν κ. Αντιδήμαρχε:
Σε ποιον κτηνίατρο πήγατε τα ζώα?
Ποιος επέτρεψε να αφεθούν ελεύθερα φρεσκοεγχειρισμένα ζώα (3-4 μηνών)
Ποιος τελικά έδωσε εντολή και σε ποιον για να πεταχτούν στον δρόμο τα πέντε κουτάβια?
Ο νόμος σας δίνει εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές πράξεις στα ζώα που περισυλλέγετε, μέχρι να αποφασισθεί η επανατοποθέτηση των υγειών ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από απόφαση της  5μελούς επιτροπής του Δήμου (άρθρο 9 παρ. 4 και 10).
Γιατί δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από τον ισχύοντα νόμο διαδικασία?
Το φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ, σωματείο εθελοντών καταγγέλθηκε και τιμωρήθηκε με πρόστιμο γιατί παρείχε αγάπη και περισσή φροντίδα στα κουτάβια που τους πέταξαν στην πόρτα του γραφείου του. Κατά τη γνώμη σας κύριε Αντιδήμαρχε Για ΠΟΙΟ πράγμα θα πρέπει να κατηγορηθεί από την κτηνιατρική υπηρεσία και ΤΙ πρόστιμο ΠΡΕΠΕΙ να επιβληθεί σε αυτόν που εγκατέλειψε παράνομα στο άγνωστο τα πέντε κουτάβια, ενώ ο Δήμος είχε αναλάβει την φροντίδα τους? 
Με τη βεβαιότητα ότι ο κος Δήμαρχος δεν είναι σωστά ενημερωμένος για τις λεπτομέρειες των συμβάντων ευελπιστώ στην άμεση ΕΠΕΜΒΑΣΗ του για την επίλυση δημιουργημένων προβλημάτων στην διαχείριση του προγράμματος παρακολούθησης  των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Accelerated by:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα έως Παρασκεύη: 10:00 - 17:00

Διεύθυνση: Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα, ΤΚ 10562

Email: [email protected]

Newsletter

Κάνε τώρα εγγραφή και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις της μεγάλης φιλοζωικής μας κοινότητας! Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

© Copyright 2015 - 2021 Dogs' Voice