Loading...
 Start Page
Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους "Λάιζα"
Αργολίδα
Η Λάιζα είναι μια μικρή ομάδα εθελοντών που αγαπούν πάρα πολύ τα ζώα και που ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και καθημερινές υποχρεώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα, κυρίως στην περιοχή του Άργους. Το Φεβρουάριο του 2009 γίναμε επισήμως σύλλογος (Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου Ναυπλίου: 524/2009) για να λειτουργούμε νομότυπα, οργανωμένα και με αλληλοβοήθεια.Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ των θηλυκών αδέσποτων ζώων της περιοχής του Άργους, καθώς είναι ο πιο απλός τρόπος μείωσης του αριθμού τους, ώστε να υπάρχουν λιγότερα ζώα που υποφέρουν και αργοπεθαίνουν τους δρόμους! Παράλληλα, προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής του Άργους να μην εγκαταλείπουν το ζωάκι τους, να το στειρώνουν, να σώζουν και να βοηθάνε αδέσποτα σε κίνδυνο, ώστε το πρόβλημα να λυθεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ από ΟΛΟΥΣ μας!
ΔΕΝ υπάρχουν επιδοτήσεις, οικονομική βοήθεια ή καμία άλλη παροχή από το επίσημο ελληνικό κράτος. Όλα τα έξοδα περίθαλψης, διατροφής, στείρωσης, στέγασης, εμβολιασμού και μεταφοράς των ζώων καλύπτονται από τις δωρεές των μελών του συλλόγου και των υποστηρικτών μας σε όλη την Ελλάδα. Το 2013 ο Δήμος Άργος για πρώτη φορά επισήμως χρηματοδότησε την στείρωση 30 αδέσποτων σκύλων, ενώ τη διαδικασία και όλα τα άλλα έξοδα ανέλαβε εξ' ολοκλήρου η Λάιζα.

Τα ζώα υπό την προστασία της Λάιζα, τραυματισμένα, στειρωμένα, άρρωστα, σε ανάρρωση, προς υιοθεσία, κουτάβια ή ενήλικα, φιλοξενούνται στους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ χώρους των εθελοντών, π.χ. μέσα στα σπίτια μας, στις αυλές μας, στους κήπους μας, στα μπαλκόνια μας και όπου αλλού είναι δυνατόν. Επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ακόμα) ‘ασθενοφόρο ζώων’, η μεταφορά γίνεται με τα προσωπικά μας αυτοκίνητα, στον ελεύθερο χρόνο μας.
Παράλληλα με την περίθαλψη, υιοθεσία και φροντίδα των αδέσποτων επικοινωνούμε και με τους φίλους και υποστηρικτές μας προωθώντας την υιοθεσία τους, η οποία γίνεται από εθελοντές στον ελεύθερο χρόνο τους, και βασίζεται στo facebook και στις αφίσες. Επιπλέον εθελοντές του συλλόγου προσφέρουν χειροποίητα είδη που δημιουργούν στον ελεύθερο χρόνο τους όπως μπλουζάκια, κοσμήματα και τσάντες για να μας βοηθήσουν και να στηρίξουν οικονομικά το έργο μας.
Όνειρό μας είναι μια ημέρα να μην χρειάζεται να υπάρχει η Λάιζα. Να μην υπάρχουν ζωάκια χτυπημένα, βασανισμένα, εγκαταλελειμμένα, πεινασμένα και άρρωστα. Να μην υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν όλα αυτά. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τη ζωή μας στα αδέσποτα, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε η μικρή ομάδα μας να σώσει όσα περισσότερα μπορεί!
Όποιος θέλει να έρθει στην ομάδα της Λάιζα, ας στείλει μήνυμα στο προφίλ μας. Oi ανάγκες είναι μεγάλες, τα χέρια λίγα. Δεν μπορούμε μια χούφτα άτομα να σώσουμε όλα τα αδέσποτα της Αργολίδας, όσο και να θέλουμε!
Αυτή τη στιγμή η Λάιζα φιλοξενεί πάνω από 50 σκυλάκια, ενήλικα και κουτάβια, άρρωστα και τραυματισμένα. Εθελοντές είναι μόνο 2 άτομα, τα οποία τρέχουν σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους στην Ελλάδα... Από το 2009 μέχρι σημερα έχουμε βρει σπίτι σε πάνω από 450 σκυλιά, και έχουμε στειρώσει και περιθάλψει πάνω από 500...

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε!
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Καλλέργη Κατερίνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970460279
Email επικοινωνίας: [email protected]
Διεύθυνση: Ινάχου 196
Πόλη: Αργος
Τ.Κ.: 21200
Facebook link σελίδας: https://www.facebook.com/laizaargos

Accelerated by:

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα έως Παρασκεύη: 10:00 - 17:00

Διεύθυνση: Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα, ΤΚ 10562

Email: [email protected]

Newsletter

Κάνε τώρα εγγραφή και μάθε πρώτος τα νέα και τις δράσεις της μεγάλης φιλοζωικής μας κοινότητας! Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

© Copyright 2015 - 2021 Dogs' Voice