Loading...
 Start Page
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Αργολίδα
Σχετικά με τη Ζ. Ε. Ν

Η Ζ. Ε. Ν «Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 2020, με βασική αποστολή την περισυλλογή, την προστασία και την παροχή ανθρώπινης φροντίδας σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που βρίσκονται στην κοινότητα μας, καθώς και την διάθεση τους προς υιοθεσία σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Για την επίτευξη των στόχων μας και την ομαλή λειτουργία του σωματείου μας, συνεισφέρουμε με πάθος και ανιδιοτέλεια, προωθώντας την φιλοζωία και τον υπεύθυνο εθελοντισμό, αναζητώντας όμως συνεχώς και την δική σας βοήθεια για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο έργο μας και να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους αυτό που τους αξίζει.

Γίνετε σαφές ότι η Ζ.Ε.Ν θα είναι δίπλα σε κάθε ζώο, θα γίνει η φωνή του και θα “βάλει φρένο” για χάρη του σε κάθε μορφή κακοποίησης, καθώς και στην άγνοια και παραπληροφόρηση, που έγιναν αιτίες αδιαφορίας και έλλειψης σεβασμού απέναντί τους.

Οι στόχοι μας

1. Η ανάπτυξη της ζωοφιλίας και ειδικότερα η προστασία, η περίθαλψη, η μέριμνα και η παρακολούθηση της τηρήσεως, της περί προστασίας των ζώων νομοθεσίας.
2. Η συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για τη διαφώτιση του κοινού προς πρόληψη και καταπολέμηση των ασθενειών των ζώων.
3. Η περισυλλογή αδέσποτων, με σκοπό την υιοθεσία-διάθεσή τους, σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες εντός και εκτός Ελληνικής επικράτειας.
4. Η ευαισθητοποίηση του κοινού με διαλέξεις-ομιλίες, προβολές κινηματογραφικών ταινιών, έκδοση εντύπων, ανάρτηση κειμένων στο διαδίκτυο, για την ανάπτυξη της ζωοφιλίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις δράσεις στα σχολεία.
5. Η προστασία της πανίδας και χλωρίδας γενικότερα σε σχέση με τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
6. Η προστασία και περίθαλψη ειδών άγριας πανίδας.
7. Η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων.
8. Η συνεργασία με δημόσιες υπηρεσίες για την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων των ζώων και την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που τα αφορούν (π.χ. εγκατάλειψη, κακοποίηση, δηλητηριάσεις κ.λ.π.).

Από τις αρχές Μαρτίου του 2020 σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 334 στειρώσεις και έχουν υιοθετηθεί 236 αδέσποτα σκυλιά. Έχουν σημανθεί-καταγραφεί 552 αδέσποτα και συνεχίζουμε καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, δημιουργήσαμε ψηφιακή πλατφόρμα και ο λόγος που το κάναμε, είναι η αγάπη μας για τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Θέλουμε να αναδείξουμε οργανωμένα όλα τα αξιαγάπητα τετράποδα που προωθούνται προς υιοθεσία, μέσα από το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ναυπλιέων και να ενθαρρύνουμε ανθρώπους που σκέφτονται να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο, να υιοθετήσουν υπεύθυνα ένα και να μην αγοράσουν. Συνάμα, θέλουμε οι συμπολίτες μας να φροντίζουν ώστε να μην υποφέρει κανένα αδέσποτο ζώο, είτε από μια δύσκολη ζωή στο δρόμο είτε από κακοποίηση. Μέσα από την πλατφόρμα μας φιλοδοξούμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να προσφέρουν ενεργά στη προσπάθεια μας και να καλλιεργήσουν φιλοζωική παιδεία σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

Είμαστε εθελοντές, μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δεν επιδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Αποκλειστικοί πόροι του είναι οι συνδρομές των μελών, οι δωρεές και οι χορηγίες και των φίλων της.
Υπεύθυνος επικοινωνίας: ΜΑΡΙΒΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΟΥ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 077 2044
Email επικοινωνίας: info.zenafpliou@gmail.com
Διεύθυνση: ΝΑΥΠΛΙΟ
Πόλη: ΝΑΥΠΛΙΟ
Τ.Κ.: 21100
Facebook link σελίδας: https://www.facebook.com/zenafpliou
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice