Loading...
 Start Page
Η εγκατάλειψη ζώου είναι έγκλημα
Κλίκ για μεγέθυνση
Κυριακή 11 Μάρ 2018

Μεγάλωσε πολύ. Δεν το ήθελαν οι γονείς μου. Αποκτήσαμε μωρό. Αρρώστησε. Είχαμε πρόβλημα με την πολυκατοικία. Αλλάξαμε σπίτι/δουλειά. Κατέστρεφε το σπίτι. Γάβγιζε. Αλλάξαμε γνώμη. Γέννησε κουτάβια που δεν είχαμε υπολογίσει. 

Δεχόμαστε καθημερινά κλήσεις. Δεκάδες κλήσεις για διάφορα θέματα και προσπαθούμε κάθε φορά να βοηθήσουμε. Αρκετές από αυτές αφορούν σε σκύλους που έχουν εγκαταληφθεί ή σε σκύλους που οι κηδεμόνες τους δεν μπορούν άλλο να κρατήσουν και προσπαθούν να "βολέψουν" σε κάποια φιλοζωική ή κάποιο καταφύγιο. Περισσότεροι είναι αυτοί που γέννησε η σκύλα τους και δεν έχουν τι να κάνουν τα κουτάβια. Πώς γέννησε; Γιατί δεν ήταν στειρωμένη; 

Είναι οι κλήσεις που μας κάνουν έξαλλους. Κυρίως όταν πρόκειται για σκύλους ή γάτες που έχουν ήδη ζήσει κάποια χρόνια με αυτούς που μας παίρνουν τηλέφωνο. Ξέρουμε ότι επειδή οι φιλοζωικές δεν έχουν άλλες δυνατότητες τα ζώα αυτά θα εγκαταληφθούν σύντομα στο δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξέρουμε ότι όλοι αυτοί δεν έχουν τοποθετήσει microchip στα κατοικίδια τους και ποτέ κανένας δεν θα μάθει τι έγκλημα έχουν διαπράξει. Ξέρουμε ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί. Ξέρουμε ότι τα κουτάβια της ανεύθυνης γέννας που κάποιος δεν απέτρεψε θα επιβιώσουν, αν επιβιώσουν, από τύχη και με δυσκολία. Ξέρουμε ότι σπάνια θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί. Ξέρουμε ότι οι λίγοι εθελοντές θα κάνουν ότι μπορούν για κάποια από αυτά. 

Όμως ελπίζουμε ότι κάποιος από εσάς θα διαβάσει ένα άρθρο σαν αυτό και θα υποστηρίξει σε συζητήσεις φίλων του τη στείρωση και την τοποθέτηση microchip. Δεν θα επιτρέψετε σε γνωστό σας να πει χαριτωμένα σε μια παρέα "Ε λεω να τη ζευγαρώσω μωρέ να κάνει μια γέννα πρώτα" χωρίς να αντιδράσετε. Δεν θα εγκαταλέιψετε εσείς ένα ζώο και δεν θα επιτρέψετε σε κανέναν να "πάει να το αφήσει κάπου με κόσμο και αν είναι τυχερό θα τα καταφέρει, δεν παθαίνουν τίποτα αυτά".

Η εγκατάλειψη ζώου διώκεται ποινικά και είναι έγκλημα. 

Μας αρρωσταίνει η αδιαφορία τους. Για τα αδέσποτα, για τους ανθρώπους. Για αυτή την άθλια νοοτροπία μερικών ότι τα ζώα είναι πράγματα που τα "έχουν" όσο τους εξυπηρετούν. 

Αλλάζουμε εμείς για να αλλάξει ο κόσμος. Αρκεί. 

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice