Loading...
 Start Page
Lukas
Ημερομηνία δημοσίευσης: Κυριακή 19 Νοέ 2023
Yπεύθυνος προώθησης αγγελίας: Marilia Antonopoulou
Περιοχή: Αττική-Ανατολικά Προάστεια
Ηλικία: 2 έως 5 ετών
Φύλο: Αρσενικό
Βιβλιάριο υγείας: Ναι
Μόνιμα προβλήματα υγείας: Όχι
Στειρωμένο: Ναι
Αριθμός microchip: 982003212121212
Υποχρεωτικό συμβόλαιο υιοθεσίας: Ναι
Κατάλληλος για συμβίωση με παιδιά: Όχι
Καταλληλος για συμβίωση με άλλα ζώα: Όχι
Βρίσκεται σε καταφύγιο: Ναι
Email επικοινωνίας: imiadespotakia.attiki.ecommunication@hotmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949972481
Ο Λουκάς βρέθηκε στον δρόμο. Περιθάλπηκε.
Έκανε όλα τα απαραίτητα κτηνιατρικά κι είναι έτοιμος για υιοθεσία. Σίγουρα πριν εγκαταληφθεί στον δρόμο και περιθαλπεί, είχε ζήσει σε κάποιο λάθος σπιτικό, διότι κουτάβια σαν αυτόν δε βρίσκονται στον δρόμο. Έζησε την απόρριψη κι η απόρριψη για ένα τέτοιο σκυλί είναι πολύ βαριά και πολύ σκληρή. Ωστόσο, είναι έτοιμος για να βρει ένα σπιτικό και μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει και φροντίσει, αμοιβαία. . Είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος, με βιβλιάριο υγείας και ηλ.ταυτότητα και διαμένει σε νόμιμο, πολύ καλό ξενώνα σκύλων (ενδιαίτημα, pet hotel).
microchip: 981002212921212

Ο Λουκάς πωλήθηκε από κάποιο άγνωστο εκτροφείο (χωρίς ηλεκτρονική ταυτότητα, κάτι το οποίο είναι παράνομο από τον νόμο, καθώς βάσει της νομοθεσίας είναι υποχρεωτικό τα κατοικίδια να έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα) σε κάποιο λάθος σπιτικό. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο λάθος σπιτικό να τον εγκαταλείψει παράνομα στον δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο πρωτίστως τον ίδιο.


Αυτά, η επιλογή του εκτροφέα να δώσει το σκυλάκι, χωρίς ηλεκτρονική ταυτότητα, με μετέπειτα επικοινωνία κι έλεγχο, αλλά και σε λάθος σπιτικό, είχε ως αποτέλεσμα ο Λουκάς να βρεθεί αδέσποτος στην κεντρική Αττική στα μέσα Οκτωβρίου 2023. Ξαφνικά από δεσποζόμενος, έγινε αδέσποτος, χωρίς λόγο, διότι είναι ένα σκυλάκι με τρόπους, με αγάπη κι υγιέστατο. Μάλλον ο λόγος είναι η αναισθησία, η ασυνειδησία που έχουν κάποια σπιτικά που υιοθετούν ή έχουν σκύλο. Με ηρεμία, περηφάνεια, λύπη κι απογοήτευση δυο μέρες τριγυρνούσε στο δρόμο χωρίς να πειράξει κανέναν, εκτός από το να κυνηγήσει, όμως χωρίς να ακουμπήσει, τις αδέσποτες γάτες που συνάντησε στο δρόμο . Ίσως να του έκαναν εντυπωση και να ήθελε να δει τι είναι. Αυτό όμως έκανε τις γάτες να τρέχουν απρόσεκτα και φοβισμένες στον δρόμο. Νεαρός κάτοικος που φροντίζει με τη μητέρα του τις γάτες στη γειτονιά έπιασε με ευκολία τον σκυλάκο. Έπειτα, από έρευνα που έγινε ο σκύλος πέρα του ότι δεν είχε ηλ. ταυτότητα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε και κάποια ενημέρωση ότι κάποιος έχασε και ψάχνει τέτοιο σκύλο. Ο Λουκάς μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο κι έκανε όλα τα απαραίτητα κτηνιατρικά (εμβόλιο, αιματολογική εξέταση, ενδο+εξω αποπαρασίτωση, απέκτησε βιβλιάριο υγείας κι ηλεκτρονική ταυτότητα) κι είναι έτοιμος για υιοθεσία. Για όσους ξέρουν από τη συγκεκριμένη φυλή American Staffordshire Terrier δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Για όσους δεν ξέρουν, να σας πούμε ότι τα American Staffordshire Terrier είναι σκυλιά απίστευτα ανθρωποκεντρικά και απίστευτα πιστά. Είναι τα σκυλιά που ζουν για τους ιδιοκτήτες τους και την οικογένειά τους, είναι φτιαγμένα για να εμπιστεύονται τυφλά αυτόν που αγαπάνε, για πάντα.

Ο Λουκάς είναι ανθρωποκεντρικός, γεμάτος όρεξη για ζωή, όρεξη να μάθει, όρεξη να ευχαριστηθεί ό,τι καλό έχει να του προσφέρει ο κόσμος αυτός. Ο Λουκάς ψάχνει ένα σπιτικό, μια νέα οικογένεια. Είναι ένα σκυλί καλό κι ένα σκυλί που χρειάζεται σωστή εκτόνωση, σωστό χειρισμό, για να είναι ευτυχισμένος κι εκείνος κι οι άνθρωποι που θα ζουν μαζί του. Σίγουρα έχει ζήσει με κάποια οικογένεια τους πρώτους μήνες της ζωής του, διότι κουτάβια σαν αυτόν δε βρίσκονται στον δρόμο. Έζησε την απόρριψη κι η απόρριψη για ένα τέτοιο σκυλί είναι πολύ βαριά και πολύ σκληρή. Είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί 40 κιλά, 3 ετών που ξέρει ήδη κάποιες εντολές, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα κάποια κατ' οίκον εκπαίδευση με κάποιον συνεργαζόμενο ή μη εκπαιδευτή/-τριά μας, όχι γιατί έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά γιατί είναι σκυλί δυνατό που χρειάζεται κάποιος να του δείξει με σωστό τρόπο πόσες άπειρες δυνατότητες έχει να γίνει ο τέλειος σκύλος. Διαμένει σε νόμιμο, πολύ καλό, ιδιωτικό ξενώνα κατοικιδίων.

Δίνεται εντός Αττικής με υπεύθυνη δήλωση/συμβόλαιο υιοθεσίας, ως κοινωνικό κατοικίδιο ζωάκι συντροφιάς κι ισότιμο μέλος της οικογένειας σε σπιτικό που θα προσφέρει ευζωία κι έχει συνειδητοποιήσει την πολυετή χαρά και την πολυετή ευθύνη που προσφέρει κι έχει η υιοθεσία ενός κοινωνικού, κατοικιδιου ζωου συντροφιάς (σκυλου ή γάτας).

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στο album της στο παρακάτω link:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3489147658002747&type=3&locale=el_GR
Εθελοντική ζωοφιλική ομάδα στην Αττική:
Ημιαδεσποτάκια Αττική

Facebook: Ημιαδεσποτάκια Αττική
Email: imiadespotakia.attiki.ecommunication@hotmail.com

Instagram: imiadespotakia_attiki
Tηλ: 6949972481Η εθελοντική ζωοφιλική ομάδα Ημιαδεσποτάκια Αττική, ενημερώνει:

1α) H υιοθεσία είναι μια πράξη πολυετούς ευθύνης. Πριν μπει κάποιος στη διαδικασία υιοθεσίας κοινωνικού κατοικίδιου ζώου συντροφιάς (σκύλος, γάτα) πρέπει να το έχει σκεφτεί πολύ καλά, σοβαρά κι υπεύθυνα. Καθημερινά εγκαταλείπονται παράνομα κι ασυνείδητα πολλά κατοικίδια ζωάκια συντροφιάς (σκυλάκια και γατάκια).

1β) Τα ημίαιμα είναι πιο υγιή από τα καθαρόαιμα, διότι έχουν περισσότερους συνδυασμούς αντισωμάτων που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

2) Οι περισσότεροι εθελοντές ζωόφιλοι που δίνουν ένα κατοικίδιο για υιοθεσία είναι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους: ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, σε μαγαζιά, καταστήματα, συγγραφείς, φοιτητές-τριες, ακόμη κι άνεργοι ή συνταξιούχοι. Απλοί άνθρωποι-πολίτες που λόγω της παραπάνω ευαισθησίας, αλληλεγγύης, φιλότιμου κι ευσυνειδησίας που έχουν προς τα κοινωνικά κατοικίδια ζωάκια συντροφιάς ασχολούνται με τη ζωοφιλία εθελοντικά. Το κατοικίδιο που περιθάλπουν το δίνουν για υιοθεσία, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα (χώρου, χρόνου, οικονομικά) να το υιοθετήσουν, είτε για να έχουν τη δυνατότητα με αυτή την υιοθεσία να περιθάλψουν ένα άλλο αδέσποτο ή κακοποιημένο δεσποζόμενο κατοικίδιο που θα έχει ανάγκη.

3) Στείρωση: Η στείρωση είναι καλή! Τα σκυλιά της αστυνομίας και της πυροσβεστικής είναι στειρωμένα! Η στείρωση προστατεύει το αρσενικό από προστάτη και καρκίνο. Το θηλυκό από πυομήτρα, καρκίνο, ψευδοκύηση. Επιπλέον, βάσει του νόμου απαγορεύεται η αναπαραγωγή (το ζευγάρωμα ζώων) αν δεν υπάρχει άδεια ερασιτέχνη εκτροφέα κι οι παραβάτες έχουν κυρωσεις, ποινικά και διοικητικά πρόστιμα.

4) Ηλεκτρονική Σήμανση-Ταυτότητα:
Η ηλεκτρονική σήμανση-ταυτότητα στα κατοικίδια είναι υποχρεωτική από τον νόμο κι ένας δυνατός τρόπος να βρείτε το κατοικίδιό σας, άμα το χάσετε κι ο μόνος τρόπος να αποδείξετε ότι είναι υπό την ευθύνη σας.

5) Δήμος κι αδέσποτα: Οι περισσότεροι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, από το 2014, έχουν ενεργό 8-10 ή και 12 μήνες το χρόνο πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Επίσης πολλοί δήμοι έχουν παραχωρήσει στις δημοτικές ζωοφιλικές ενώσεις (ΜΚΟ με αριθμό άδεια λειτουργίας/πρωτοδικείου) δημόσια γη, ώστε να φιλοξενούνται σε καταφύγιο τα αδέσποτα της περιοχής μέχρι να υιοθετηθούν. Ο Δήμος καλύπτει τα έξοδα των αδέσποτων του στα βασικά ιατρικά (εμβόλιο, αιματολογικές εξετάσεις, στείρωση, τοποθέτηση ηλ.ταυτότητας), όπως ορίζει ο Νόμος. Δεν καλύπτει όμως πάντα, αλλά κάποιες φορές, έξοδα όπως σίτιση/τροφή, φάρμακα, εκπαίδευση, διαμονή σε νόμιμο, με αριθμό άδεια λειτουργίας ενδιαίτημα/pet hotel.
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2023 Dogs' Voice