Loading...
 Start Page
Gia_diamerisma: Η καμπάνια που μας έκανε να δούμε αλλιώς τον συνδυασμό σκύλος και διαμέρισμα | Μέρος 1ο
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 03 Απρ 2019

Την Τρίτη 2 Απριλίου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σκεφτήκαμε να κάνουμε μια καμπάνια διαφορετική. Μια καμπάνια για όλους εκείνους που πιστεύουν πώς μόνο ένας σκύλος μέχρι 8 κιλά "κάνει" για διαμέρισμα, μια προκατάληψη που οδηγεί χιλιάδες αδέσποτα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους στα αζήτητα, και για όλους εκείνους που ζουν σε μικρά διαμερίσματα ευτυχισμένοι με σκύλους άνω των 10 κιλών! Ζητήσαμε από τον κόσμο να ποστάρει μια φωτό του σκύλου του στο διαμέρισμα και να γράψει τα κιλά του σκύλου και τα τετραγωνικά του σπιτιού. 

Τα αποτελέσματα ήταν συγκινητικά! Το instagram του @dogsvoice και το ιnbox της σελίδας μας στο facebook κατακλύστηκαν από εκατοντάδες υπέροχες ιστορίες και πέρασαν το μήνυμα: η αγάπη χωράει παντού!

Δείτε εδώ κάποιες από τις ιστορίες που μοιραστήκατε μαζί μας στο inbox του facebook και μπείτε στο instagram account του dogsvoice για να τις δείτε όλες:

Κίρκη, 18 κιλά, ζει σε διαμέρισμα: "Δεν πηραμε ενα σκυλακι για να γινει στρατιωτακι,το πηραμε για να ζει χαρουμενο κ να ναι γερο κ δυνατο!"

"Τον πήρα απο τα κατασχεμένα από μια φιλοζωική , είναι 35 κιλά και ζει μια χαρά μέσα σε διαμέρισμα"

υτή είναι η Σούλα, 25 κιλά και πιάνει όλο τον καναπέ όταν βλέπουμε ταινίες. Ζει στο διαμέρισμα ένα χρόνο τώρα και δεν έχει κάνει καμία ζημιά"

Ιρμα-45 κιλα, ζει σε διαμέρισμα: "Με ρωτούν συχνά πως είναι να ζουμε με την Ιρμα μεσα στο σπιτι. Η απάντησή μου είναι μια και πάντα η ίδια. Έχουμε μια αστείρευτη πηγή αδολης αγάπης στο σπίτι αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το αντιληφθεις. Δεν μπορουμε να διανοηθουμε τη ζωη μας χωρις την Ιρμα..."

"Συνέχεια έχεις μια ουρά και έξι μάτια να σε παρακολουθούν. Σου γεμίζουν τη μέρα και την ζωή. Δεν τις αλλάζω με τίποτα."

"Μας καθησύχασαν ότι το μεγεθος δεν έπαιζε ρόλο για το διαμέρισμα! Αλλα το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτηρας! Και είχαν δίκιο! Οπως και για την ηλικία! Υιοθετοντας ένα ενήλικο σκυλάκι ξέρεις τον χαρακτήρα του"

"Πόση αγάπη χωράνε 40 τετραγωνικά;"

"Μου κατέστρεψε ρούχα, γυαλιά, καναπέ, βιβλία, παπούτσια, χαλιά, λευκά είδη και άλλα δεκάδες αντικείμενα. Με έμαθε όμως να αγαπάω χωρίς προϋποθέσεις."

"Όταν γυρνάω από τη δουλειά είναι ο πρώτος που θέλω να δω και είμαι η πρώτη που θέλει να δει. Τα παιδιά στο ειδικο σχολείο που εργάζομαι κάθε μέρα με ρωτάνε τι κάνει ο Οδυσσέας. Τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν να αγαπάνε τα ζώα και να τα υπερασπίζονται, επειδή φροντίζαμε μεγαλόσωμα αδέσποτα."

Αυτός είναι ο Μπαγκς. 10 χρόνων, 27 κιλά και δείχνει 50 λόγω τρίχας! Όση ταλαιπωρία έχουμε ζήσει για να βρούμε σπίτι για ενοικίαση λόγω του μεγέθους του, τόση αγάπη λάβαμε όπου ζήσαμε και ζούμε έως σήμερα! Long live the big ones!"

"Για εμένα, είναι ένα τετράποδο «παιδί» 35 κιλών και συμβιώνουμε αρμονικά σε ένα σπίτι 90τμ. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει 10 ετών"

"Λόγω εργασίας απουσιάζω 9 ώρες τις καθημερινές από το σπίτι... Προσφάτως την παρακολούθησα με κάμερα για να δω τι σκαρώνει όσο λείπω... ΟΛΕΣ τις ώρες κάθεται στη θέση της, δίπλα από το κρεβάτι με ανοιχτή πόρτα και χωρίς κανένα περιορισμό σε χώρους του σπιτιού. Σηκώνεται μόνο για νεράκι, άντε να αλλάξει θέση ή να τεντωθεί λιγάκι"

"Ενα σκυλί θέλει υπομονή όπως ακριβώς ένα παιδί. Δε διαφέρουν σε τίποτα. Η ανατροφή είναι το θέμα. Οι γονείς έχουν πάντα την ευθύνη και στις δύο περιπτώσεις. Είτε είναι 5 κιλά είτε 15 δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα όσο μεγαλύτερο, τόσο μεγαλύτερη η αγκαλιά. Γι'αυτό μη βάζετε κριτήριο τα κιλά για να υιοθετήσετε"

Ρεξ, 19 κιλά, ζει σε διαμέρισμα "Όπως βλέπετε έχει ήδη υιοθετήσει τις συνήθειες μου".

"Τον βρήκα ένα βράδυ στην πόρτα μου να με περιμένει... Αυτό ήταν. Από τότε πάντα μαζί!! Μεσαίας ενέργειας σκύλος που όμως με τις καθημερινές του βόλτες, το παιχνίδι στο σπίτι, εκπαίδευση και όποτε υπάρχει χρόνος βόλτα σε παρκα σκύλων δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα μέσα σε ένα διαμέρισμα. Είναι λάθος όλη αυτή η νοοτροπία. Μόνο αγάπη και κατανόηση των αναγκών τους θέλουν."

"Άρης 47 κιλά. Στο μπάνιο,στο κρεβάτι,στον καναπέ αν μπορούσε θα ανεβαινε και στο κεφάλι μας. Εξαιρετικος μέσα στο σπίτι"

"Η Annabelle είναι 5 ετών και 22 κιλά. Την υιοθέτησα όταν ήταν 3 μηνών, από μια Φιλοζωική στα Τρίκαλα. Από την αρχή δουλέψαμε με βασικές εντολές και ήταν πραγματικά πολύ εύκολο. Είναι πενέξυπνη και ας μην είναι ράτσα, και με 2-3 βόλτες την ημέρα δεν την καταλαβαίνεις μέσα στο σπίτι! Είχαμε Μαλτέζ παλιότερα στην οικογένεια μου, το οποίο γάβγιζε συνεχώς! Επίσης ταξιδεύουμε μαζί με το πλοίο και το μέγεθός της δε με έχει δυσκολέψει καθόλου."

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice