Loading...
 Start Page
Συστηματική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στους Γαργαλιάνους
Κλίκ για μεγέθυνση
Συστηματική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στους ΓαργαλιάνουςΣυστηματική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στους Γαργαλιάνους
Πέμπτη 14 Μάρ 2019

Η οργάνωση μας έχει εδώ και μέρες ενημερωθεί για τη συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας με τοποθέτηση δηλητηριασμένων τροφών σε κεντρικά σημεία του Δήμου ακόμα και σε πλατείες. Η συχνότητα αυτού του φαινομένου μαρτυρά πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια οργανωμένη επιχείρηση καθώς μέσα σε διάστημα τριών μηνών έχουν τοποθετηθεί φόλες ήδη 3 φορές με στόχο συγκεκριμένα αδέσποτα ζώα.

Η κατάσταση αυτή θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης κατά παντός υπευθύνου. 

Το Φιλοζωικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης σε ανυπεράσπιστα ζώα στην πόλη των Γαργαλιάνων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμαρχο Τριφυλίας, τον πρόεδρο διαχειρίσεως αδέσποτων, αντιδήμαρχο και πρόεδρο τοπικής κοινότητας Γαργαλιανων. H επιστολή κοινοποιήθηκε στον  εισαγγελέα Κυπαρισσίας, στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας,στο Α.Τ. Γαργαλιανων ,στο Dogs' Voice και στη φιλοζωική δράση Γαργαλιάνων «Νοιάζομαι και προστατεύω”, ώστε να λάβουν μετρά προς τη σωστή κατεύθυνση προκείμενου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

"Για ακόμα μια φορά η ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων αντιμετωπίζει τη βάναυση συμπεριφορά ανθρώπων απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα, με αποτέλεσμα δέκα ίσως και περισσότερα, να καταλήξουν από τις διάσπαρτες δηλητηριασμένες τροφές (φόλες).

Τα μέλη του τμήματος μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν το θάνατο τους (εμετικές ενέσεις-ατροπινες) αλλά δυστυχώς το δηλητήριο ήταν πολύ ισχυρό.

Αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας με Αριθμ. Πρωτ.: 01/2019, προς το δήμαρχο Τριφυλίας, πρόεδρο διαχειρίσεως αδέσποτων, αντιδήμαρχο και πρόεδρο τοπικής κοινότητας Γαργαλιανων και την κοινοποιήσαμε στον κύριο εισαγγελέα Κυπαρισσίας, στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας,στο Α.Τ. Γαργαλιανων ,στο Dogs' Voice και στη φιλοζωική δράση Γαργαλιάνων «Νοιάζομαι και προστατεύω”.

Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε τα δικαιώματα των ζώων, να προωθήσουμε τη ζωοφιλία, την προστασία και περίθαλψη άρρωστων και κακοποιημένων ζώων, τη στείρωση, την υιοθεσία τους σε υπεύθυνα άτομα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η σωστή ενημέρωση θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας να νοιαστούν και να φροντίσουν τους τετράποδους φίλους μας, όταν αυτά έχουν την ανάγκη τους. Η προσπάθειά μας δεν σταματάει εδώ αλλά συνεχίζεται….

Η θανάτωση δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα με τα αδέσποτα και σε μια ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία, δεν είναι στοιχείο πολιτισμού .

Καλούμε για άλλη μια φορά το δήμο με το θεσμικό του ρόλο να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε όλοι μαζί δήμος, φιλοζωικές οργανώσεις, φιλοζωικές ομάδες και πολίτες να καταλήξουμε σε θεσμοθετημένες λύσεις, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Για τον Π. Σ. Γ. <<Πολίτες Σε Δράση>> 

Η Πρόεδρος Σπυριδούλα Καλκαβούρα

Φιλοζωικό Τμήμα Γιακουμάκης Κων/νος"

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice