Loading...
 Start Page
Καταφύγιο Ζώων Σύρου μια ιστορία επιτυχίας από την καρδιά των Κυκλάδων
Κλίκ για μεγέθυνση
Σάββατο 23 Μάρ 2019

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρεθήκαμε στη Σύρο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην επισκεφθούμε το καταφύγιο της Σύρου. Πριν από κάποια χρόνια θυμόμασταν το καταφύγιο της Σύρου να απευθύνει έκκληση στον κόσμο για στήριξη και βοήθεια. Οι πλημμύρες στο νησί είχαν οδηγήσει σε τραγικές εικόνες για τα ζώα που φιλοξενούνταν εκεί όπως αυτές που ακολουθούν:

 

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Αυτές οι εικόνες ανήκουν στο παρελθόν. Στη Σύρο έγινε κάτι σπουδαίο. Με στήριξη από αγγλική φιλοζωική οργάνωση το καταφύγιο της Σύρου ανακαινίστηκε πλήρως ενώ αρκετά από τα νεαρά ζώα υιοθετήθηκαν με αποτέλεσμα το καταφύγιο να φιλοξενεί σε ποσοστό 70% ζώα άνω των 8 ετών που έχουν μάθει χρόνια στο καταφύγιο και δεν υιοθετούνται εύκολα. Το καταφύγιο έχει κάμερες παρακολούθησης, μια εκπληκτική γυναίκα που τα φροντίζει καθημερινά και την ομάδα του σωματείου που δεν λείπει λεπτό από δίπλα τους.

Η πρόεδρος του καταφυγίου μας εξήγησε ότι η συνεχής παρουσία του σωματείου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να καταγγελθούν περιστατικά κακοποίησης ζώων, βαρελόσκυλα και συνθήκες μόνιμης αλυσόδεσης σε αυλές οδήγησε στη συμμόρφωση των πολιτών της Σύρου οι οποίοι με το φόβητρο της καταγγελίας εγκατέλειψαν κακές πρακτικές του παρελθόντος. 

To σωματείο χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από το Δήμο και περισσότερες εθελοντές για να κοινωνικοποιούν τα ζώα το απόγευμα. Και το σπουδαιότερο: χρειάζεται βοήθεια με υιοθεσίες. Το καταφύγιο δεν είναι χώρος για να περάσει τη ζωή του ένα ζώο. 

Κάναμε βόλτα στην Ερμούπολη και σε κάποια άλλη μέρη του νησιού. Δεν είδαμε αδέσποτο σκύλο. Είδαμε ζώα "ημιδεσποζόμενα" να κυκλοφορούν αλλά όχι πολλά και ήταν όλα φροντισμένα και σε καλή κατάσταση. 

Τεράστιο έργο γίνεται στο νησί και με τη στείρωση γατο-αποικιών σε Ερμούπολη, Κινι όπου υπάρχει και "καφε" για γάτες (η περιοχή που σιτίζονται και έχουν τοποθετηθεί ειδικές μαξιλάρες για να κοιμούνται) και αλλού με τον γιατρό του νησιού Μανώλη Βορίσση, την ομάδα Syros Cats, την Animal Action Hellas και τους εθελοντές του νησιού που στειρώνουν εκατοντάδες αδέσποτες γάτες σε κάθε αποστολή. 

Είναι η Σύρος ένα πρώτυπο νησί για την προστασία των αδέσποτων ζώων; Έτσι δείχνουν όλα!

Τους ευχόμαστε να έχουν δύναμη να συνεχίσουν το τεράστιο έργο τους. 

Αν θέλετε να τους βοηθήσετε δείτε αυτό:

Μάθετε περισσότερα για το καταφύγιο της Σύρου εδώ: https://syrosshelter.com/

Η ομάδα του Dogs' Voice

 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice