Loading...
 Start Page
Εκδόθηκαν οι οδηγίες για σίτιση αδέσποτων και μεταφορά στον κτηνίατρο
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 25 Μάρ 2020
Το περιμέναμε από τη Δευτέρα και ήρθε σήμερα Τετάρτη. 

Εκδόθηκαν επιτέλους οι οδηγίες για σίτιση αδέσποτων και μεταφορά στον κτηνίατρο και προβλέπουν τα εξής:

1. Για σίτιση αδέσποτων ζώων: 

α.
Αν η σίτιση γίνεται ΕΝΤΟΣ του Δήμου που διαμένει ο εθελοντής αυτός θα αιτείται και θα λαμβάνει από το Δήμο στον οποίο διαμένει και σιτίζει ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων με μέγιστη διάρκεια σίτισης τις 3 ώρες. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα συνεργαστεί με τους Δήμους για το σκοπό αυτό. Παρακαλούμε όσοι σιτίζετε αδέσποτα ζώα να επικοινωνήσετε αύριο με τους Δήμους σας προκειμένου να λάβετε τις βεβαιώσεις σίτισης αδέσποτων ζώων. 

β. Αν η σίτιση γίνεται ΕΚΤΟΣ του Δήμου που διαμένει ο εθελοντής θα πρέπει να αναζητήσει βοήθεια σε φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές που διαμένουν στο Δήμο στον οποίο γίνεται η σίτιση. Ο Υφυπουργός προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις πρότεινε την αυτο-οργάνωση φιλοζωικών σωματείων, εθελοντών και Δήμων προκειμένου να μη μείνει κανένα αδέσποτο χωρίς την πρόσβαση σε τροφή και καθαρό νερό αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Πάντως, εθελοντές που σιτίζουν σε όμορο ή κοντινό Δήμο στην κατοικία τους αδέσποτα ζώα σε καταφύγιο θα μπορούν να πάρουν βεβαίωση από το Δήμο που σιτίζουν και στον οποίο δεν διαμένουν μόνιμα.

Αύριο το πρωί το Dogs' Voice θα έχει στη διάθεση όλων των εθελοντών και των σωματείων ειδική πλατφόρμα για να βοηθήσει την οργάνωση σίτισης αδέσποτων εκτός του Δήμου κατοικίας των εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. 

2. Μεταφορά αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στον κτηνίατρο:

Καλύπτεται όπως και η μεταφορά ανθρώπων στο γιατρό, δηλαδή με το λόγο 1 της φόρμας Β ή με sms 1 κενό ονοματεπώνυμο κενό διεύθυνση και αποστολή στο 13033.




 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice