Loading...
 Start Page
Ένας άδικος θάνατος στην Ηλεία βάζει τα ζώα στο στόχαστρο
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 12 Ιαν 2021
Σοκ προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα το περιστατικό που έλαβε χώρα στα Λεχαινά την περασμένη Κυριακή και αφορά στον θάνατο 56χρονου άνδρα, ο οποίος δούλευε ως φύλακας σε συσκευαστήριο του Κάμπου και εντοπίστηκε νεκρός από περαστικό ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, ο θάνατος του άτυχου άνδρα ήταν αποτέλεσμα αιμορραγικής καταπληξίας λόγω κακώσεων, συνέπεια δηγμάτων σκύλων, με τους οποίους ο 56χρονος άνδρας βρισκόταν καθημερινά στον ίδιο χώρο.

Πρόκειται για ζώα που δεν ήταν αδέσποτα, ζούσαν ως φύλακες μέσα στο χώρο, με τα οποία ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καθημερινή επαφή, γεγονός που καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο περίεργη. Λυπούμαστε πραγματικά για αυτό το ατυχές γεγονός, ενώ παράλληλα μας γεννώνται απορίες σχετικά με την αιτία που προκάλεσε αυτή την αντίδραση των ζώων, καθώς τα σκυλιά γενικά δεν επιτίθενται εάν κάποιος δεν τα έχει πειράξει, ειδικά εάν πρόκειται για τον άνθρωπο που τα ταΐζει. Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες έγινε η επίθεση και φυσικά δεν θα μάθουμε ποτέ. 

Αυτό όμως που ξέρουμε είναι πως συνέπεια του περιστατικού αυτού ήταν να ξεσπάσει ένα κύμα οργής κατά των αδέσποτων ζώων της περιοχής, με κατοίκους να τοποθετούν φόλες και να καλούν εξαγριωμένοι στο Δήμο να μαζέψει κάθε ζώο που περπατάει. Ο ρόλος των μέσων σε αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικός καθώς είναι απαραίτητο να μην κατηγορούμε τα ζώα χωρίς να έχουμε εξετάσει πρώτα όλες τις παραμέτρους μιας υπόθεσης οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι γνωστές. 

Δεν ξέρουμε αν τα ζώα αυτά ήταν επιθετικά λόγω των συνθηκών που οι άνθρωποι τα ανάγκασαν να ζουν, δεν ξέρουμε αν έγινε κάτι που πυροδότησε την επίθεση στον άτυχο άνδρα το μόνο που ξέρουμε είναι πως ένας άνθρωπος έχασε άδικα τη ζωή του για τις πράξεις άλλων ανθρώπων που έφεραν τα ζώα σε αυτή την κατάσταση. 

Καλούμε όλους τους κατοίκους Ηλείας να σταματήσουν κάθε βίαιη ενέργεια απέναντι στα αδέσποτα ζωά της περιοχής. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος. 
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice