Loading...
 Start Page
Έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΣ στους Δήμους 1.400.000 ευρώ αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 15 Απρ 2020
Ανακοινώθηκε σήμερα με δελτίο τύπου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών συνολικού ποσού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ σε 244 Δήμους αποκλειστικά για δαπάνες που αφορούν στα αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα για:

α. προμήθεια τροφών για αδέσποτα ζώα που διαβιώνουν στα όρια ευθύνης τους
β. προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων για αδεσποτα ζώα στα όρια ευθύνης τους και
γ. λοιπές δαπάνες αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα.

Εφόσον δεν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη τότε τα χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές δαπάνες. Οι λοιποί 80 δήμοι, θα χρησιμοποιήσουν ποσό που έχει κατανεμηθεί από την απόφαση επιχορήγησης ορεινών και νησιωτικών δήμων ανάλογα με τοπληθυσμό τους.

Συγχαίρουμε την ομάδα του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται πίσω από αυτή την απόφαση τους κκ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Θοδωρή Λιβάνιο που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας σχετικά με την ανάγκη για την άμεση κάλυψη αναγκών των Δήμων σε τροφές και φαρμακευτική περίθαλψη για τα αδέσποτα ζώα.

Τα χρήματα θα εκταμιευθούν στους Δήμους την επόμενη εβδομάδα που σημαίνει ότι πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ σε κανέναν από τους επιχορηγούμενους Δήμους για έλλειψη τροφής και περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα.

Οι Δήμοι πρέπει να προετοιμαστούν από τώρα και να κινήσουν άμεσα διαδικασίες με μελέτες, τεχνικές περιγραφές προμηθειών και απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές για να αξιοποιήσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων στις πραγματικές ανάγκες των ζώων: τροφή, στείρωση, περίθαλψη, ασφαλές κατάλυμα. 

Δείτε την αναλυτική λίστα με Δημους και ποσό επιχορήγησης εδω: Επιχορήγηση Δήμων αναλυτικός πίνακας με τα ποσά


 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice