Loading...
 Start Page
Αγαπάμε τους ημίαιμους σκύλους, διότι...
Κλίκ για μεγέθυνση
Παρασκευή 16 Μάρ 2018
Κάθε ζωντανό πλάσμα είναι μοναδικό. Όσο πιο σύνθετος μάλιστα είναι ένας οργανισμός, τόσο η μοναδικότητά του εντείνεται. Πάρτε για παράδειγμα τον άνθρωπο. Κανένας, μα κανένας μας δεν είναι ίδιος με τον άλλο!

Ακριβώς αυτό ισχύει βεβαίως και για τους τετράποδους φίλους μας. Κάθε σκύλος είναι μοναδικός. Έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα δικά του μοναδικά χαρίσματα και αναπτύσσεται δίπλα στον άνθρωπο με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Για να κάνουμε όμως μια παράφραση της περίφημης φράσης του Όργουελ από τη Φάρμα των ζώων, όλοι οι σκύλοι είναι ξεχωριστοί, μα κάποιοι είναι πιο ξεχωριστοί από τους άλλους. Ποιοι; Μα φυσικά οι ημίαιμοι! Αυτοί που όχι μόνο έχουν το δικό τους «στιλ» και χαρακτήρα, αλλά και στοιχεία που προκύπτουν από μια απόλυτα ιδιαίτερη και μοναδική σύνθεση των χαρακτηριστικών των σκύλων από τους οποίους προέρχονται.

Με άλλα λόγια, καλοί και χρυσοί οι σκύλοι ράτσας, τους αγαπάμε και τους λατρεύουμε, αλλά εμείς εδώ στο Dogs’ Voice είμαστε παθιασμένοι με αυτή ακριβώς τη μοναδικότητα που εκφράζουν οι ημίαιμοι σκύλοι. Δε σας φαίνεται απόλυτα λογικό;

Ένας ημίαιμος σκύλος έχει στοιχεία από όλες εκείνες τις ράτσες που κρύβονται μέσα στο γενετικό υλικό του, και αυτό του προσδίδει χαρακτηριστικά τέτοια που πραγματικά είναι αδύνατο να συναντήσεις σε κάποιον άλλο.

Πώς λοιπόν να μη σαγηνευτείς και να μην υποκύψεις στη γοητεία του να έχεις για σύντροφο ένα σκύλο που όμοιό του δεν έχει κανένας άλλος;

Επίσης, για να μην μπούμε σε αφηγήσεις του τύπου «έρευνες δείχνουν ότι οι ημίαιμοι σκύλοι εμφανίζονται περισσότερο ανθεκτικοί στο χρόνο, καθώς δεν εκδηλώνουν χαρακτηριστικές αδυναμίες υγείας που συνδέονται με συγκεκριμένες ράτσες», θα σας παρουσιάσουμε έναν πιο συναισθηματικό προβληματισμό: έχετε σκεφτεί πραγματικά τι είδους άνθρωπος είναι ο κηδεμόνας ενός ημίαιμου σκύλου;

Το να έχεις την ενσυναίσθηση να καταλάβεις και να εκτιμήσεις αυτή τη μοναδικότητα, είναι ένα αναμφίβολα θετικό στοιχείο, που έρχεται να προστεθεί στην κοινωνική ωριμότητα που εκφράζει το γεγονός ότι κάποιος αντιλαμβάνεται τη σημασία της υιοθεσίας ενός ημίαιμου σκύλου, την ώρα που το πρόβλημα των αδέσποτων στις σύγχρονες ελληνικές πόλεις εμφανίζεται τόσο διογκωμένο.

Η υιοθεσία ενός ημίαιμου σκύλου μέσω κάποιας φιλοζωικής είναι πραγματικά μια υπεύθυνη και σπουδαία στάση, την οποία όλοι εμείς οι ενεργοί ζωόφιλοι οφείλουμε να επιβραβεύουμε προκειμένου να κάνουμε τους συμπολίτες μας να καταλάβουν και να κατανοήσουν τη σημασία της.

Σε όλους εσάς που υιοθετήσατε έναν ημίαιμο σκύλο, έχετε ένα μικρό κομμάτι από την καρδιά μας!
 

Γίνε και εσύ ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγάπης

© Copyright 2015 - 2024 Dogs' Voice